Stef Bos

De eerste podiumervaring deed Stef Bos in zijn studententijd op met het cabaretduo Kaliber (met Chiel van Berkel). In 1981 wint Kaliber de publieksprijs van het fameuze cabaretfestival Camaretten in Delft. Later, in 1988 eindigt hij als onderdeel van duo 'Idioten Blozen Niet' (wederom met Chiel van Berkel) op de tweede plaats van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Zijn eerste single Is Dit Nu Later komt uit in 1990, maar doet niet veel. Als in februari 1991 de single Papa uitkomt, kent al snel een groot publiek zijn naam; het is een hit in Nederland en België. Door het succes van Papa verkoopt de CD Is Dit Nu Later erg goed. Het wordt zelfs dubbel platina. In datzelfde jaar volgen nog twee belangrijke onderscheidingen, te weten een Zilveren Harp en een Edison.

Vanaf het begin gaat Stef Bos met zijn muziek het theater in. Een bewuste keuze omdat hij voelt dat daar zijn woorden en muziek tot hun recht kunnen komen. Vanaf 1990 onstaan zo een reeks van voorstellingen die dikwijls qua inhoud en titel gekoppeld zijn aan een CD, die voor de tour gepresenteerd wordt of na de tour wordt uitgebracht.

In april 2012 deelde pianiste STER het podium met Stef tijdens 6 concerten in Nederland en Belgie. Zij studeerde piano en compositie aan het Conservatorium van Stellenbosch en is blind geboren. De samenwerking met Stef leidde tot het unieke concept: Het Concert In Die Donker. De regie van deze concertreeks is van de hand van Stef en daarnaast is tussen de composities door zijn stem aanwezig met gedachten en gedichten.

Stef Bos staat zondag 26 t/m dinsdag 28 oktober in De Kleine Komedie. Meer informatie over de voorstelling vind je hier.

www.stefbos.nl

informeer mij

Voorstellingen in de maand februari 2016

Eerder in de Kleine Komedie

 • In Die Donker
  Ster & Stef Bos

  In Die Donker

  Ster studeerde piano en compositie aan het conservatorium van Stellenbosch. Ze is blind geboren en heeft een visie ontwikkeld die geen ogen vereist. De samenwerking met singer-songwriter Stef Bos leidde dan ook tot een uniek concept: het concert In Die Donker. Gespeeld door Ster en gemaakt met Stef Bos, niet te zien maar wel te horen.

  lees verder

  Speeldata

  • april 2012
 • Stef Bos

  Stef Bos

  Een beeld. Van Christiaan Conradie. Een jonge Zuid-Afrikaanse schilder. Dat was het vertrekpunt. Titelloos. Het leverde Stef Bos nieuwe gedachten op. Nieuwe woorden. Nieuwe muziek. Een heel nieuw programma. Ook titelloos.

  lees verder

  Speeldata

  • december 2012