Veelgestelde vragen

Hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail hem naar algemeen@dekleinekomedie.nl en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Wanneer ontvang ik mijn online bestelde papieren (hard copy) kaarten?
Als u heeft betaald met iDeal, dan worden de kaarten de eerstvolgende werkdag verstuurd. Heeft u gekozen voor een andere betalingswijze, dan versturen we de kaarten op het moment dat de gehele betaling door ons is ontvangen en verwerkt. Let wel: in de voorverkoopperiode versturen we de kaarten zo veel mogelijk tegelijkertijd. De verwachte verzenddatum van de kaarten staat vermeld in de bevestigingsmail.

Ik heb gekozen voor e-tickets. Hoe ontvang ik deze? 
In de bevestigingsmail van uw bestelling staat een link waarmee u de tickets kunt downloaden. 
Heeft u geen bevestigingsmail met e-tickets ontvangen? E-tickets worden bij sommige providers gezien als verdacht en worden in de spamfilter tegen gehouden. Zit de mail met uw e-ticket niet in uw spambox, stuur dan een mailtje naar kassa@dekleinekomedie.nl en dan helpen wij u verder.

Moet ik mijn e-tickets uitprinten?
U kunt uw e-ticket uitprinten, maar u mag deze ook op uw telefoon laten zien. Let erop dat u uw scherm dan op volle helderheid zet, zodat de tickets het beste gescand kunnen worden.

Waarom wordt er € 1,50 transactiekosten berekend?
Het verkopen van een kaartje kost geld. Daarom vragen wij bij online bestellingen € 1,50 transactiekosten per kaartje (bij zowel e-tickets als hardcopy kaarten). De transactiekosten dekken de kosten die betrekking hebben op de kaartverkoop. Hiertoe behoren kosten van het verkoopsysteem, datacommunicatie, hosting en iDEAL. Als u kiest voor e-tickets, staat in de bevestigingsmail een link waarmee uw e-tickets kunt downloaden. Indien u ervoor kiest om uw kaarten per post te ontvangen, betaalt u € 2,50 verzendkosten en worden de kaarten opgestuurd. 

Hoe kan ik Vriend worden?
Als Vriend van De Kleine Komedie steunt u ons ieder jaar al vanaf 25 euro. Hiervoor ontvangt u de maandelijkse Vriendennieuwsbrief, krijgt u het programmaboekje thuisgestuurd en bestelt u eerder dan niet-Vrienden (wat geen garantie is op kaarten voor populaire voorstelling). lees meer>

Waarom is een schenking aan De Kleine Komedie fiscaal aantrekkelijk?
De Kleine Komedie is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor is uw gift aan De Kleine Komedie fiscaal aftrekbaar. Daarnaast hoeft De Kleine Komedie geen schenkbelasting te betalen over uw gift of over uitkering. Ook betaalt De Kleine Komedie geen erfbelasting over ontvangen erfenissen. Door de Nieuwe Geefwet levert een schenking aan De Kleine Komedie tijdelijk extra voordeel op in de inkomstenbelasting. Het Ministerie van Financiën wil de komende 5 jaar de giften van particulieren en bedrijven aan cultuur stimuleren. lees meer>

Hoeveel korting krijg ik met CJP/Studentenkaart of Stadspas?
Op vertoon van CJPpas, collegekaart en Stadspas krijgt u 50% korting. Deze korting geldt alleen bij de kassa, en niet voor reeds gekochte of gereserveerde kaarten. De korting is beschikbaar voor rang 1 t/m 3. Toon uw CJP-, collegekaart of Stadspas aan de kassa bij het afhalen van de kaarten.  

* CJP-en studentenkorting geldt vanaf een week voor de datum van de voorstelling. * Stadspaskorting geldt alleen op de dag van de voorstelling.
Bij sommige voorstellingen krijgt u meer korting met uw Stadspas. Hou de nieuwsbrief van de Stadspas in de gaten. 

Kan ik met theaterbonnen/podiumcadeaukaarten betalen in de vvk?
Als u bent aanbeland bij de betaling van uw bestelling, kunt u kiezen voor Podiumcadeaukaarten of De Kleine Komedie bonnen als betalingswijze. In de bevestigende e-mail wordt dan verder uitgelegd hoe verder te handelen.

Kan ik De Kleine Komedie Bonnen kopen online? 
Nee, dat kan (nog) niet. U kunt wel het bedrag dat u wilt ontvangen aan DKK bonnen overmaken (+€2,50 voor het opsturen) naar ons rekeningnummer o.v.v. uw klantnummer +DKK bonnen. We hebben bonnen van € 5, € 10 en van € 20. We versturen ze dan naar het adres dat bij het klantnummer hoort. Als u uw klantnummer niet weet, kunt u deze opvragen bij de kassa (telefonisch of per e-mail).

NB: Vanaf 1 januari 2019 kunt u de bonnen ook gebruiken om uw drankjes bij de bar te betalen.

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?
U kunt betalen met iDEAL, De Kleine Komedie bonnen (DKKbonnen) of Podiumcadeaukaarten.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?
Als Vriend of ontvanger van het programmaboekje van De Kleine Komedie kunt u uw adres wijzigen door een email met uw naam en het nieuwe adres naar kassa@dekleinekomedie.nl te sturen. Wij zorgen dat het nieuwe adres z.s.m. verwerkt wordt in onze database.

Is De Kleine Komedie toegankelijk voor minder validen?
De Kleine Komedie is een historisch pand met monumentale status. Hierdoor mogen we geen aanpassingen doen aan het exterieur en interieur van het gebouw. Door de aanwezige trappen en smalle deuren zijn we minder toegankelijk voor invaliden en niet geschikt voor elektrische rolstoelen. Er is een rolstoelplaats in de zaal die u telefonisch kunt bestellen. Verder zijn er geen voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Blindengeleidenhonden zijn welkom, mits vooraf gemeld bij uw reservering. Lees meer over rolstoeltoegankelijkheid >


Is er gehoorversterking aanwezig?
Er is een meeluistersysteem voor slechthorenden aanwezig. Een exemplaar is af te halen bij de kassa.

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X