Veelgestelde vragen

Hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail hem naar algemeen@dekleinekomedie.nl en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Wanneer ontvang ik mijn online bestelde papieren (hard copy) kaarten?
Als u heeft betaald met iDeal, dan worden de kaarten de eerstvolgende werkdag verstuurd. Heeft u gekozen voor een andere betalingswijze, dan versturen we de kaarten op het moment dat de gehele betaling door ons is ontvangen en verwerkt. Let wel: in de voorverkoopperiode versturen we de kaarten zo veel mogelijk tegelijkertijd. De verwachte verzenddatum van de kaarten staat vermeld in de bevestigingsmail.

Ik heb gekozen voor e-tickets. Hoe ontvang ik deze? 
In de bevestigingsmail van uw bestelling staat een link waarmee u de tickets kunt downloaden. 
Heeft u geen bevestigingsmail met e-tickets ontvangen? E-tickets worden bij sommige providers gezien als verdacht en worden in de spamfilter tegen gehouden. Zit de mail met uw e-ticket niet in uw spambox, stuur dan een mailtje naar kassa@dekleinekomedie.nl en dan helpen wij u verder.

Moet ik mijn e-tickets uitprinten?
U kunt uw e-ticket uitprinten, maar u mag deze ook op uw telefoon laten zien. Let erop dat u uw scherm dan op volle helderheid zet, zodat de tickets het beste gescand kunnen worden.

Waarom wordt er € 1,50 transactiekosten berekend?
Het verkopen van een kaartje kost geld. Daarom vragen wij bij online bestellingen € 1,50 transactiekosten per kaartje (bij zowel e-tickets als hardcopy kaarten). De transactiekosten dekken de kosten die betrekking hebben op de kaartverkoop. Hiertoe behoren kosten van het verkoopsysteem, datacommunicatie, hosting en iDEAL. Als u kiest voor e-tickets, staat in de bevestigingsmail een link waarmee uw e-tickets kunt downloaden. Indien u ervoor kiest om uw kaarten per post te ontvangen, betaalt u € 2,50 verzendkosten en worden de kaarten opgestuurd. 

Is De Kleine Komedie geschikt voor mindervaliden?
De Kleine Komedie heeft speciale plekken voor rolstoelgebruikers, die u telefonisch via de kassa kunt bestellen. Onze medewerkers helpen u op de avond van de voorstelling bij aankomst en vertrek. Er is helaas geen mindervalidentoilet of een lift aanwezig. Het gebouw van De Kleine Komedie is vanwege het gebrek aan lift of rolstoelhelling niet toegankelijk voor elektrische rolstoelen. 
Met een fysieke handicap is overleg ook wenselijk, zodat binnen de mogelijkheden van ons theater en uw handicap de beste plekken kunnen worden gereserveerd.

Hoe kan ik Vriend worden?
Als Vriend van De Kleine Komedie steunt u ons ieder jaar al vanaf 25 euro. Hiervoor ontvangt u de maandelijkse Vriendennieuwsbrief, krijgt u het programmaboekje thuisgestuurd en bestelt u eerder dan niet-Vrienden (wat geen garantie is op kaarten voor populaire voorstelling).Onze subsidie is met een derde gekort. Dit bedreigt het voortbestaan van De Kleine Komedie. We hebben de steun van onze vrienden dan ook hard nodig!  lees meer>

Waarom is een schenking aan De Kleine Komedie fiscaal aantrekkelijk?
De Kleine Komedie is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor is uw gift aan De Kleine Komedie fiscaal aftrekbaar. Daarnaast hoeft De Kleine Komedie geen schenkbelasting te betalen over uw gift of over uitkering. Ook betaalt De Kleine Komedie geen erfbelasting over ontvangen erfenissen. Door de Nieuwe Geefwet levert een schenking aan De Kleine Komedie tijdelijk extra voordeel op in de inkomstenbelasting. Het Ministerie van Financiën wil de komende 5 jaar de giften van particulieren en bedrijven aan cultuur stimuleren. lees meer>

Hoeveel korting krijg ik met CJP/Studentenkaart of Stadspas?
Op vertoon van CJPpas, collegekaart en Stadspas krijgt u 50% korting. Deze korting geldt alleen op de dag van de voorstelling, bij de kassa, en niet voor reeds gekochte of gereserveerde kaarten. De korting is beschikbaar voor rang 1 t/m 3. Toon uw CJP- of collegekaart aan de kassa bij het afhalen van de kaarten. 
Bij sommige voorstellingen krijgt u meer korting met uw Stadspas. Hou de nieuwsbrief van de Stadspas in de gaten. 

Kan ik met theaterbonnen/podiumcadeaukaarten betalen in de vvk?
Als u bent aanbeland bij de betaling van uw bestelling, kunt u kiezen voor Podiumcadeaukaarten of De Kleine Komedie bonnen als betalingswijze. In de bevestigende e-mail wordt dan verder uitgelegd hoe verder te handelen.

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?
U kunt betalen met iDEAL, De Kleine Komedie bonnen (DKKbonnen) of Podiumcadeaukaarten.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?
Als Vriend of ontvanger van het programmaboekje van De Kleine Komedie kunt u uw adres wijzigen door een email met uw naam en het nieuwe adres naar kassa@dekleinekomedie.nl te sturen. Wij zorgen dat het nieuwe adres z.s.m. verwerkt wordt in onze database.