Nominaties Annie M.G. Schmidtprijs bekend

9 maart 2016 - De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs zijn bekend gemaakt. Het is de prijs voor het beste Nederlandse theaterlied van het afgelopen seizoen.

Woensdag 09 maart 2016

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied van het afgelopen seizoen. Eerdere winnaars zijn onder andere Jenny Arean, Freek de Jonge, Wende Snijders, Sara Kroos, Brigitte Kaandorp, Angela Groothuizen en Gerard van Maasakkers. In april 2015 namen Yentl en De Boer de prijs in ontvangst voor het lied ‘Ik heb een man gekend’.

Met zes nominaties wordt geëtaleerd hoeveel mooie liedjes er worden geschreven, en laten we graag zien dat er veel (jonge) talenten op hoog niveau bezig zijn. 

De jury benoemde de volgende makers/uitvoerenden tot kanshebbers: Jan Beuving & Daan van Eijk, Matroesjka, Louise Korthals, Jan Rot, Kiki Schippers en Joost Spijkers. Deze makers hebben allemaal in De Kleine Komedie opgetreden en een aantal staan er volgend jaar weer met hun nieuwe voorstellingen.

Klik hier voor het hele artikel en de foto's van de genomineerden

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X