IDFA in De Kleine Komedie // 17 t/m 19 november

10 november 2016 - De Kleine Komedie is een podium van IDFA. Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 november verovert de documentaire hier drie dagen lang het theater met het themaprogramma: Shifting Perspectives. Kaarten zijn alleen te koop via www.idfa.nl

Donderdag 10 november 2016

Racisme, al dan niet institutioneel, is van alle tijden én actueler dan ooit. Maar, hoe vormen we ons een beeld over ras en identiteit? Dat staat centraal in het IDFA-programma Shifting Perspectives, met films, debatten en een bijzondere, integrale vertoning van de documentaireserie O.J.: Made in America van regisseur Ezra Edelman.

Shifting Perspectives
Het uitgangspunt van Shifting Perspectives zijn de eeuwenoude historische relaties tussen Afrika, Europa en de Verenigde Staten en hoe deze de verhoudingen in onze huidige wereld nog altijd beïnvloeden, zowel tussen landen en continenten als tussen mensen binnen samenlevingen. Centraal in het programma staat de rol van beeldvorming in de manier waarop we kijken en nadenken over ras en identiteit en vanuit welk perspectief. Het programma bestaat uit 13 nieuwe en klassieke documentaires waarin zichtbaar wordt hoe de geschiedenis van kolonialisme, slavenhandel en slavernij, en rassensegregatie van invloed is op de huidige maatschappelijke, culturele, economische en politieke verhoudingen.

O.J.: Made in America
Bijzonder is de integrale vertoning van de 7,5 uur durende documentaireserie O.J.: Made in America (VS, 2016). De roemruchte rechtszaak tegen de van moord verdachte celebrity O.J. Simpson, een van de grootste mediaspektakels in de jaren negentig, wordt geplaatst tegen de achtergrond van decennialang politiegeweld tegen zwarte inwoners van Los Angeles. De documentaireserie wordt zaterdag 19 november vertoond in De Kleine Komedie, met aansluitend een uitgebreid nagesprek met regisseur Ezra Edelman.

De documentaires worden van 17 t/m 19 november vertoond in De Kleine Komedie, met aansluitend nagesprekken met de aanwezige filmmakers. 

Kaarten zijn alleen te koop via: www.idfa.nl.
Het is niet mogelijk om kaarten via De Kleine Komedie te reserveren. 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X