Bijgeboekte voorstellingen

ma 2 jan

We hebben de afgelopen tijd heel wat voorstellingen bijgeboekt. Van Arjen Lubach tot Merijn Scholten en van Henry van Loon tot Frank Boeijen. Tot snel in de Komedie!

 

Valentijn Hoogenkamp

Lunchpauzeverhalen, vr 20 januari

Valentijn Hoogenkamp debuteerde vorig jaar met zijn debuutroman Het aanbidden van Louis Claus, en daar kwam de pers met de sterrenregen. Hij schreef tien toneelstukken, stond met zijn poëzie op Lowlands, de Parade en Oerol en zijn nieuwe boek Antiboy is persoonlijk, ontroerend, en vooral: een enorme hit. In januari neemt Valentijn plaats in onze gele fauteuil voor Lunchpauzeverhalen. 

kaarten

 

Podcast & Chill

PepTalk & Friends in Levende Live, di 21 februari

Pepijn Schoneveld stelt in zijn podcast PepTalk de grote en kleine vragen des levens. Met Alex Ploeg, Christine de Boer, Malou Holshuijsen en Raoul Heertje. Pepijn gaat het gesprek aan over vriendschap, dromen, roem en hoe het is om als cabaretier de Komedie plat te spelen. 

kaarten

 

Lale Gül

Lunchpauzeverhalen, vrijdag 24 februari

Ze schreef dé bestseller van 2021. Lale Gül. Met haar autobiografische debuutroman Ik ga leven schudde ze de hele uitgeverswereld door elkaar. Momenteel schrijft ze haar tweede boek en is ze columnist voor o.a. Het Parool. In februari neemt ze plaats in onze gele fauteuil voor Lunchpauzeverhalen. 

kaarten

 

Laura van Dolron & Theo Maassen

Blind date, zondag 26 februari

Theatermaker Laura van Dolron neemt Theo Maassen op sleeptouw naar een nog onbekende locatie, om er 's avonds in De Kleine Komedie een voorstelling over te maken. Een TBS-kliniek bijvoorbeeld. Een AA-bijeenkomst. Een illegale daklozenopvang. Ze lopen samen een dag mee, en maken er dezelfde avond nog een voorstelling over. Ongepolijst, improviserend, vol gevoel en nieuwe inzichten. 

kaarten

 

Merijn Scholten

Team Solo, maandag 6, 13 & 20 maart

Die satirische filmpjes van Merijn Scholten gingen nogal vaak viral. Deze week gaat Team Solo bij ons in première en het zou wel eens de grappigste show in het theater kunnen worden. Daarom zijn we heel blij dat hij dit seizoen nog een paar maandagen in maart terugkomt. Zorg dat je de kaartjes in huis hebt!

kaarten

 

Henry van Loon

Jannie the showdog, di 28 t/m vr 31 maart

Het is een feit. Zijn burgermansbestaan is begonnen. Eerst werd hij zomaar ineens stiefvader. Maar daarna namen ze ook nog een pup in huis. Jannie The Show Dog. En inmiddels is Henry ook nog eens vader geworden van een eigen dochter. Dus het onvermijdelijke is nu aan het gebeuren: het gezin vormt het thema van zijn voorstelling. Henderball. Is. Back. 'De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.' (de Volkskrant)

kaarten

 

Arjen Lubach

Comedy Tour - try out, ma 1 t/m wo 3 mei & do 8 t/m za 10 juni

Arjen Lubach komt naar de Komedie voor een zaal vol proefkonijnen waar hij ongegeneerd zijn nieuwe liedjes, grappen en gedachten op kan afvuren. Ruw en ongepolijst, maar gegarandeerd uniek en grappig. Hij is tenslotte Arjen Lubach. 

Kleine lettertjes: er zijn onderdelen uit deze voorstelling die kunnen overlappen met eerdere try-outs van na 2020.

kaarten

 

Vincent Bijlo, Ellen ten Damme & de Konrad Koselleck Big Band

Het Geluid van Vrijheid, vr 5 mei

Op 5 mei is het 78 jaar geleden dat Amsterdam werd bevrijd van het Naziregime. Deze avond worden verhalen verteld over het Amsterdam van ’40—‘45. Vincelt Bijlo vertolkt het verhaal. Met Ellen ten Damme achter de microfoon en de Konrad Koselleck Big Band brengen met hun muziek Het Geluid van Vrijheid.  

kaarten

 

Frank Boeijen

Theatertour 2023, maandag 15 mei

Frank Boeijen. Al jaren komt hij naar ons theater. Eén avond per jaar ligt Nijmegen niet aan de Waal, maar aan de Amstel. Hartje Amsterdam. Dan lopen we hier rond in Kronenburg Park.  Zoeken we hier De Verzoening. Denken wij in de kleur van zijn hart. Ons pluche pinkt een traan weg. Onze balkons deinen mee. Warm zoemt zijn zang door de zaal. Klassiekers zingt hij. En nieuw werk. Frank Boeijen blijft ons hoofd en ons hart verrassen

kaarten

 

Pieter Jouke & Ronald Snijders

De Staat van Verwarring, zo 21 mei

De Staat van Verwarring. Ooit een roemruchtig cultprogramma van de VPRO; nu terug in de Komedie. De enige absurde anti-talkshow van Ronald Snijders en Pieter Jouke waarbij geen doden vallen. Met absurde filmpjes, spraakverwarring en een paar interessante gasten. Zo waren eerder Janne Schra, Lucky Fonz III, Eric Vloeimans, Ronald Giphart, Eric Vloeimans, Sinterklaas en vele, vele anderen te gast. Alles wat je gewend bent van De Staat van Verwarring. Maar dan in de Komedie.

kaarten

 

Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Halve finale, wo 24 & do 25 mei

Het ASCF is al 28 jaar dé springplank voor comedians. Onbevreesd storten ze zich in het diepe. Met hilarische verhalen, rake grappen en boordevol ambitie. Zes kandidaten strijden om drie finaleplekken. Wie zien wij binnenkort ook avondvullend terug in de theaters? Wordt het een warm bad of een koude douche? Kom kijken en je weet het. Oog voor talent. Blik op de toekomst. Zo gaat dat hier.  

kaarten

 

Abel van Gijlswijk

AABZ '22 TOUR: Rebranding Anarchisme, za 27 & zo 28 mei

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. 'The last rebel on stage.’ (Henny Vrienten) Bekend van zijn band Hang Youth. Van zijn solo-rapact Abel. En van de quote van Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig): ‘Punker dan dit krijg je het niet in die stoffige hut van je.

kaarten

 

Saman Amini

Saman Amini's integratieplan, di 30 mei t/m do 1 juni

Zijn vorige voorstellingen werden overladen met sterren. Nu komt Saman Amini met zijn eerste cabaretvoorstelling en wéér regent het sterren. 'Branie, invoelbare liedjes, hilarische anekdoten en magistraal verteltalent.' (de Volkskrant). Saman wijst je de weg naar het ‘Nederlandschap.’ Door middel van persoonlijke verhalen, sketches en songs gaan we van zijn kinderjaren in Iran via zijn tijd na het AZC in Brabant naar zijn studententijd aan de Toneelacademie. Hilarisch, intiem en, ja, zo nu en dan ook pijnlijk.

kaarten

 

Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Finale, za 3 juni

Het ASCF is al 28 jaar dé springplank voor comedians. Onbevreesd storten ze zich in het diepe. Met hilarische verhalen, rake grappen en boordevol ambitie. Zes kandidaten strijden om drie finaleplekken. Wie zien wij binnenkort ook avondvullend terug in de theaters? Wordt het een warm bad of een koude douche? Kom kijken en je weet het. Oog voor talent. Blik op de toekomst. Zo gaat dat hier.  

kaarten