Remy van Kesteren in Volle Zalen

3 februari 2017 - Remy van Kesteren was gisteren te zien in Volle Zalen. 'Hij speelt dan wel harp, hij is eigenlijk een rockster', aldus Lucas Hamming.

Vrijdag 03 februari 2017

Gisteravond 2 februari was harpspeler Remy van Kesteren te zien in het televisieprogramma Volle Zalen. Presentator Cornald Maas volgde hem op weg naar zijn optreden in TivoliVredenburg in Utrecht.

Remy is alles behalve een typisch klassiek musicus. Aan de ene kant won hij de Nederlandse Muziekprijs 2016 (de hoogste onderscheiding voor een muzikant in de klassieke muziek), aan de andere kant stond hij op festivals als Into The Great Wide Open en Best Kept Secret. Die grappige combinatie zie je volop terug in de uitzending.

'Hij speelt dan wel harp, hij is eigenlijk een rockster,' aldus Lucas Hamming, die een gastoptreden gaf. In een dan weer ademloos, dan weer uitzinnig Tivoli zette Remy een fantastische show neer. Na afloop in de kleedkamer glundert hij erover. 'Het is wel lekker om los te gaan op dat ding af en toe', zegt hij, terwijl de zweetdruppels over zijn voorhoofd lopen en hij een blikje bier optrekt. 'Dit is wat ik wil!'

Het valt hem op dat het publiek veel jonger is dan in, bijvoorbeeld, Het Concertgebouw. 'Jonge mensen komen ook luisteren,' zijn stem slaat een beetje over van opwinding, 'naar een harp!' Zelf komen luisteren kan trouwens ook, zondag 26 maart staat hij in De Kleine Komedie.

De hele aflevering van Volle Zalen bekijk je hier. Het fragment met Remy begint op 21:30.

Remy van Kesteren, Tomorrow Eyes
Zondag 26 maart 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X