Klapgasten maart bekend

28 februari 2017 - Eindelijk, de gasten voor Klap op de Maand van maart zijn bekend. Met Imara Limon blikken we terug op de opening van de expositie Goede hoop. Met Annemarie Renes-van Asselen kijken we vooruit naar 15 maart. Moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer?

Dinsdag 28 februari 2017

Vrijdagmiddag is het weer zover, de maandelijkse Klap op de MaandDe lekkerste vrijdagmiddagborrel, bij ons in de foyer, in samenwerking met Het Parool. We kijken terug naar afgelopen maand en kijken vooruit naar die van maart. De presentatie is dit keer in handen van Parool-columnist Roos Schlikker, de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Het Nieuwe Lied-zangeres Eefke den Held.

En dan hebben we nog twee goeie gasten, die met Roos Schlikker in gesprek gaan. Met Imara Limon hebben we het over de expositie Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600 in het Rijksmuseum, de eerste grote tentoonstelling over de relatie tussen Zuid-Afrika en Nederland. 'Dat is wel even wennen. Een tentoonstelling die buiten alle historische artefacten ook direct op je gemoed speelt.' Schreef de Volkskrant, die vier sterren gaf. Imara Limon is programmamaker en onderzoeker op het gebied van de Nederlandse koloniale geschiedenis. Onlangs was zij gastcurator van de expositie Zwart Amsterdam in het Amsterdam Museum. Met haar blikken we terug op de opening.

Dan blikken we vooruit naar de verkiezingen van 15 maart, en wel met Annemarie Renes-van Asselen. Ze is oprichter van Women Development Boutique, een platform voor vrouwelijke professionals. Volgens haar kan de overwaardering van mannelijke kwaliteiten wel eens de oorzaak zijn van de afstand die mensen voelen tot de politiek en verkiezingen. 'Het is een beetje zoals in sommige relaties: je leeft met elkaar samen, maar je hebt eigenlijk geen contact. En als je daar niets aan doet, gaat er op een geven moment eentje vreemd.' Zegt ze in een interview in Het Parool. Wordt het tijd om wat meer vrouwelijke energie in de politiek te brengen?

Eefke den Held is zangeres bij Het Nieuwe Lied en komt vrijdagmiddag de muziek verzorgen. Speciaal voor Klap op de Maand schrijft en zingt ze een lied over de afgelopen maand. Alvast even naar haar stem luisteren? Dat kan hier.

Klap op de Maand, maart
Vrijdag 3 maart, 17.00 uur

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X