BarokOpera Amsterdam: een vreemde eend

1 maart 2017 - Een vreemde eend in de bijt: maandag speelt BarokOpera Amsterdam een opera van Händel. Een cadeautje aan het gebouw van De Kleine Komedie.

Woensdag 01 maart 2017

Aanstaande maandag staat BarokOpera Amsterdam in De Kleine Komedie. In samenwerking met Opéra Louise uit Zwitserland spelen ze Acis & Galatea, naar verluidt Händels lievelingsopera. Het is een beetje een vreemde eend in de bijt, tussen al het cabaret, kleinkunst en theatermuziek.

Alhoewel, niet als je kijkt naar de geschiedenis van het gebouw. De allereerste voorstelling in het pand, 230 jaar geleden, was een opera. De Kleine Komedie heette nog 'Theatre Français' en de Amstel de 'Erwtenmarkt', maar er werd een opera opgevoerd, en er zouden nog vele volgen.

Het bezoek van BarokOpera is een cadeautje aan de geschiedenis van het gebouw. Maar minstens zo leuk voor de bezoekers natuurlijk. Want het mag dan een opera zijn, Acis & Galatea is heel toegankelijk. Met gevarieerde muziek en een begrijpelijk verhaal zetten ze een een groot spektakel neer, inclusief koor en kostuums.

In een leuk interview op www.kunst-hart.nl vertelt dirigent en muzikaal leider Frédérique Chauvet over de inventieve kostuums, bedacht en gemaakt door het team van de regisseur van de Zwitsers, Julien Chavaz. 'Dat de herders er als schapen uitzien, heeft hij ook bedacht. Die schapen onder aanvoering van Damon (Salomé Zangerl) zijn heel geestig; als de muziek 'papam' doet, schokken al die schaapjes met hun schouders. Daar geniet ik nog steeds elke voorstelling van.’

Ook genieten? Er zijn nog een aantal kaarten.

BarokOpera Amsterdam & Opéra Louise - Acis & Galatea, Händels lievelingsopera
Maandag 6 maart

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X