We zijn op zoek naar een Zakelijk Leider

do 19 okt

We zijn per direct op zoek naar een zakelijk leider(1 fte)

Iemand met financiële expertise en organisatietalent die het managementteam duurzaam versterkt en samen onze toekomstplannen helpt te realiseren.

Over deze functie
Ons theater staat bekend om haar sfeer en kwaliteit. Zowel publiek als makers voelen: dit is een plek waar je thuiskomt. En die plek willen we blijven. Daarnaast willen wij ons strategisch verder ontwikkelen, niet alleen in maatschappelijke maar ook in professionele zin. Als onze nieuwe zakelijk leider ben jij hierin een belangrijke schakel. Je bent medeverantwoordelijk voor financieel en operationeel beleid en een strategisch sparringpartner van onze directeur. 

De betrokkenheid van ons relatief klein aantal medewerkers is in de loop der jaren een duurzame kracht 
gebleken. De Kleine Komedie heeft al veel veranderingen doorgemaakt – en dat zal zo blijven. Zoals 
hierboven genoemd zien we strategische kansen voor het theater. Met de komst van onze nieuwe algemeen directeur staan we daarnaast voor nieuwe plannen op het gebied van organisatie, team management en besluitvorming. Als zakelijk leider ben je een essentieel onderdeel van deze planvorming en van de succesvolle uitvoering ervan. 

Deze nieuwe functie omvat een brede portefeuille: financiën, HR en ICT. In lijn met de omschreven opdracht is er in het bijzonder behoefte aan organisatietalent en strategie. Als zakelijk leider geef je mede vorm aan onze toekomstplannen en versterk je de onderlinge samenwerking binnen het team en tussen management en directie. Je bent verantwoordelijk voor onze bedrijfsvoering, boekhouding en financiële kaders en je geeft structuur aan onderlinge samenwerking en verdere professionalisering.

Concrete vragen waar je je over buigt kunnen bijvoorbeeld zijn: Hoe verbeter je ons verdienmodel en zorg je voor een gezonde financiële huishouding? Welke commerciële en maatschappelijke kansen liggen er in de stad en daarbuiten? Wat zijn de voorwaarden voor succesvol proces- en verandermanagement? Dit alles vraag om strategisch inzicht, sociale voelsprieten, financiële expertise en zeker ook om organisatietalent.

Wie zoeken wij? 
Deze vacature vraagt om iemand die vooruitkijkt, weloverwogen beslissingen neemt en vertrouwen geeft in de belangrijkste stappen van onze organisatorische uitvoering. Je bent de linking-pin in alle financiële en 
operationele zaken, maar ook strategisch sparringpartner van onze directeur en ons managementteam.

Persoonlijke kwaliteiten:
• Je bent analytisch sterk, een positief-kritisch denker en weet tegelijkertijd van aanpakken;
• Je bent besluitvaardig en resultaatgericht;
• Je bent empathisch, bevlogen en toegankelijk;
• Je hebt een verbindende aanpak en kunt heel goed met mensen omgaan, op alle niveaus;
• Je hebt een grote affiniteit met theater en bent maatschappelijk betrokken.

Kennis, ervaring en vaardigheden:
• Je hebt brede kennis en ervaring in financiën, operationele zaken en HR;
• Je weet deze kennis en ervaring strategisch en zeker ook praktisch in te zetten;
• Je hebt organisatorische en leiderschapsvaardigheden;
• Je hebt oog voor efficiëntie en procesverbetering;
• Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en weet anderen te overtuigen;
• Je hebt ervaring met het succesvol begeleiden van verandertrajecten; 
• Ervaring in de cultuursector is een voordeel, maar niet vereist

Wat hebben wij je te bieden?
We vragen niet alleen iets van je, we hebben je ook echt iets te bieden. In deze rol ben je lid van het 
managementteam en sparringpartner van de directeur. Je wordt onderdeel van een hardwerkend team, 
waarin humor en relativeringsvermogen worden gewaardeerd! Onze cultuur is informeel, ambitieus en geeft ruimte voor jouw eigen professionele ideeën en voorkeuren. Dit is een uitdagende baan waarbij jij een serieuze invloed hebt — en dat op een prominente historische plek in Amsterdam.

We zoeken iemand die deze rol voor 36 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto salaris ligt in schaal 9; dat wil zeggen maximaal 5.779 euro per maand. Verder mag je ook rekenen op:
• een goede pensioenregeling;
• uitstekende scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
• reiskostenvergoeding;
• uitstekende bereikbaarheid met ov.

Wij vinden gelijkwaardigheid belangrijk en streven naar een divers team met mensen met uiteenlopende 
achtergronden, opleidingen, afkomsten en geaardheden. Wij kiezen daarom ook graag voor een kandidaat 
die de meerstemmigheid binnen ons team versterkt. 

Solliciteren?
Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook 
verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Je kunt via deze link solliciteren: De Kleine Komedie | zakelijk leider (dixon-dejaeger.com)
Klik bovenaan op de site van dixon-de jaeger op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór vrijdag 1 december 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: donderdag 14 december en donderdag 21 december 2023. We hopen uiterlijk 1 maart onze nieuwe collega te mogen begroeten.