Boekenweek: literatuur in De Kleine Komedie

27 maart 2017 - Het is Boekenweek! Toeval of niet, deze week heeft ook De Kleine Komedie literair aanbod als nooit te voren. Met Leo Vroman, Tommy Wieringa en Kees van Beijnum.

Maandag 27 maart 2017

Het is Boekenweek! Vrijdagnacht werd de week afgetrapt met het Boekenbal in Paradiso. Overal in het land zijn literaire activiteiten, van lezingen en signeersessies, tot schrijfwedstrijden en literaire wandelingen. Toeval of niet, De Kleine Komedie heeft ook een drietal literaire voorstellingen.

Frans van Deursen en Mirjam van Hengel over Leo Vroman

Dinsdag bijvoorbeeld, staan Frans van Deursen en Mirjam van Hengel op het podium met de voorstelling De vogel in mijn borst. Over Leo Vroman. Mirjam van Hengel vertelt over het onweerstaanbare liefdesverhaal tussen Leo en zijn vrouw Tineke. Frans van Deursen zingt de gedichten van Vroman, die hij op muziek liet zetten door componisten als Spinvis, Bertolf, Michiel Borstlap en Theo Nijland. Een must-see voor elke liefhebber van Leo Vroman. Voor elke liefhebber van prachtige liedjes, van mooie verhalen, van grootse gedichten.

Frans van Deursen & Mirjam van Hengel - De vogel in mijn borst
Dinsdag 28 maart 2017

 

Tommy Wieringa leest zijn favoriete verhalen van anderen

En dan vrijdag. 's Middags om 12:30 hebben we de Lunchpauzeverhalen. Tommy Wieringa komt voorlezen, uit zijn favoriete verhalen. Niet zijn eigen verhalen, maar verhalen van anderen. In een intieme setting, op een grote, gele voorleesstoel.

Lunchpauzeverhalen - Tommy Wieringa
Vrijdag 31 maart 2017

Kees van Beijnum viert zijn 25 jaar schrijverschap

Een paar uur later, om 17:00 uur, vieren we het 25-jarig schrijverschap van Kees van Beijnum. En het uitkomen van zijn roman Het mooie seizoen. Het wordt een programma 'met Amsterdams accent': Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen zal Van Beijnum interviewen, schrijver/journalist/radiopresentator Jan Donkers leest voor uit Het mooie seizoen en oud-uitgever Vic van de Reijt presenteert zijn top drie mooiste nummers over Amsterdam. En last but zeker not least: dichter Remco Campert leest een gedicht voor.

Kees van Beijnum - 25 jaar schrijverschap
Vrijdag 31 maart 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X