Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs

10 april 2017 - Kiki Schippers heeft de Annie M.G. Schmidtprijs 2016 voor het beste theaterlied van het seizoen gewonnen voor haar lied 'Er spoelen mensen aan.'

Maandag 10 april 2017

Waarschijnlijk staat het nu op een prominente plaats in het huis van Kiki Schippers: de bronzen buste van Annie M.G. Schmidt. Zondagmiddag won zij namelijk de Annie M.G. Schmidtprijs voor beste Nederlandse theaterlied van het seizoen met haar lied Er spoelen mensen aan.

De jury schrijft: 'Er was één inzending die bij alle juryleden een speciaal gevoel veroorzaakte. Een ambachtelijk goed geschreven lied dat moedig een van de grote thema’s van deze tijd aanpakt en onmiddellijk doel treft.' Het lied van Kiki dus. Eem indrukwekkend nummer over de vluchtelingenstroom.

Andere genomineerden waren Maarten Ebbers met Eens Maar Nooit Meer, Flip Noorman met Als tijd niet bestaat (beiden net als Kiki Schippers lid van Het Nieuwe Lied), Jan Rot met Solidariteit, Alex Roeka met Moeder en Frans Mulder, Bernd van den Bos en Simone Kleinsma met Wonderlijk.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X