Lonneke Dort wint AKF

11 april 2017 - Gisteravond vond de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival plaats bij ons in De Kleine Komedie. Lonneke Dort won de AKF Sonneveldprijs, de publieksprijs ging naar Daniëlle Schel.

Dinsdag 11 april 2017

In een stampvolle De Kleine Komedie vond gisteren de finale van de dertigste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival plaats. Van de vierenveertig deelnemers die meededen aan de voorrondes, bleven er drie finalisten over: Lonneke Dort, Daniëlle Schel en het duo De Lachende Derde.

Lonneke Dort won de AKF Sonneveldprijs. De jury: ‘Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten.’ In de pauze mochten de bezoekers hun voorkeur uitspreken, zo ging de AKF Publieksprijs naar Daniëlle Schel. Zij kreeg ook de tweede prijs.

In de tijd dat de jury in beraad ging over de winnaar, vond er in de zaal een spectaculair gastoptreden plaats van De Wëreldbänd.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X