DAD geselecteerd voor Nederlands Theater Festival

11 mei 2017 - Maandag heeft de Nederlandse Toneeljury 2017 de selectie voor het Nederlands Theater Festival bekend gemaakt. Onder de genomineerden ook DAD van Nasrdin Dchar.

Donderdag 11 mei 2017

Maandagochtend is de selectie voor het Nederlands Theater Festival 2017 bekend gemaakt. De Nederlandse Toneeljury, onder leiding van voorzitter Ferry Mingelen, koos elf voorstelling als de beste van dit moment. Onder de genomineerden ook DAD van Nasrdin Dchar.

Directeur van het NTF Jeffrey Meulman zegt in de Volkskrant blij te zijn met de selectie: 'een mix van klein en groot, toegankelijk en hoge toneelkunst, bemind en onbekend. En met maatschappelijke onderwerpen die ertoe doen, zoals dementie (De Vader), racisme (RACE) en diversiteit (DAD).'

Over DAD schreef de jury: 'Onze samenleving heeft maar weinig nodig om in vlam te schieten. Er is grote nood aan luisteren, overbrugging, begrip en inlevingsvermogen. Nasrdin Dchar doet in DAD opnieuw een ontroerende poging.' Recensenten waren eerder al onder de indruk. 'Liefdevol' (de Volkskrant****), 'gewiekst' (NRC****) en 'recht uit het hart' (Telegraaf****).

In het nieuwe seizoen komt Dchar zijn voorstelling bij ons in De Kleine Komedie spelen.

Nasrdin Dchar - DAD
Zondag 17 december 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X