Mylou Frencken: "Het kleinkunstlied is de hoogte kunstvorm die er is"

8 mei 2017 - In een mooi interview in Het Parool vertelt Mylou Frencken over haar boek Leven in het lied. Vrijdag vindt de boekpresentatie plaats in De Kleine Komedie met o.a. Paul van Vliet en Brigitte Kaandorp. 'Over je vak lullen is toch het leukste dat er is.'

Maandag 08 mei 2017

'Zelfs appeltaartrecept is tot kunst te verheffen' kopte Het Parool op vrijdag 5 mei. In een mooi interview vertelt Mylou Frencken over haar boek Leven in het lied, waarvoor ze met tientallen kleinkunstenaars praatte over hun allermooiste lied.

Ze vertelt over het waarom van het boek, 'over je vak lullen is toch het leukste dat er is' en over wat een lied goed maakt, 'als er een eenheid is in tekst, muziek en degene die het zingt'. Ook merkt ze op hoe liedschrijvers een heel verschillende aanpak hebben. Puzzelend, ('die maffe' Katinka Polderman heeft eens een appeltaartrecept in een ingewikkeld rijmschema gezet) of meer intuïtief (Brigitte Kaandorp realiseerde zich pas anderhalf jaar later waar haar lied over ging).

Op de vraag of het kleinkunstlied de hoogste kunstvorm is, antwoordt ze: 'Absoluut. Morgen ga ik toevallig naar een museum. Dat vind ik ook heel mooi, maar een schilderij heeft mij nog nooit aan het huilen gemaakt.'

Aanstaande vrijdag vindt de presentatie van haar boek plaats bij ons in De Kleine Komedie. Paul van Vliet, Kees Torn, Hans Dorrestijn, Dorine Wiersma, Jan Beuving en Brigitte Kaandorp komen zingen en vertellen over hun liefde voor het kleinkunstlied. En er zijn nog kaarten.

Donderdag 11 mei stond er ook een mooi artikel in het NRC. ‘Dit is geen handleiding voor het maken van liedjes’. Je leest het hier.

Mylou Frencken & gasten - Leven in het lied
Vrijdag 12 mei 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X