DKK tipt | Deze voorstellingen komen terug in seizoen 17-18

26 mei 2017 - Een goede voorstelling kan zomaar vol zitten. Zelfs als je er als de kippen bij bent, loop je soms kaartjes mis. Gelukkig zijn er de reprises. Dit seizoen met onder meer Sanne Wallis de Vries, Fresku en Wim Helsen.

Maandag 26 juni 2017

He's back. En hij niet alleen.

Hoewel soms afgekort tot 'De Komedie', blijven we De Kleine Komedie. Een zaal met 502 stoelen zit zo vol, helemaal als het om een populaire maker gaat met een nieuwe voorstelling. Zij die net iets later kaartjes kopen, of naar aanleiding van steengoede recensies nog een plekje zoeken, worden helaas nogal eens geconfronteerd met het onverbiddelijke 'uitverkocht'.

Gelukkig zijn er de reprises. Ook dit seizoen komen er twaalf voorstellingen terug in De Kleine Komedie. Wie het gemist heeft, krijgt alsnog de kans. En dat is maar goed ook. Want ze staan hier niet voor niets opnieuw.

Sanne Wallis de Vries - Gut
Dinsdag 19 t/m zaterdag 23 september 2017

3 mei 2017 ging ze in première in De Kleine Komedie met haar voorstelling Gut. De recensies waren juichend. ‘Een van de beste voorstellingen van het seizoen.’ Aldus het NRC (****). Dat moet je zien.

De Partizanen - Welkom in Partizanië
Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017

Nog nooit in Partizanië geweest? Dat is toch zonde. Want Welkom in Partizanië is 'een bijzonder grappige voorstelling die ruim boven het cabaretgemiddelde uitsteekt.' (Theaterkrant****)

Pieter Derks - Spot
Dinsdag 17 t/m zaterdag 21 oktober 2017

Pieter Derks deed het weer. Een scherpe, grappige en actuele voorstelling. Die een jaar later minstens zo actueel is. Na de première kreeg hij vier sterren van het NRC, het AD en de Theaterkrant.

South African Road Trip - Celebrating Life
Maandag 11 december 2017

'Als een retourtje Kaapstad financieel niet tot de mogelijkheden behoort is deze Road Trip het best denkbare alternatief.' (De Volkskrant) Muzikaal. Swingend. Celebrating Life!

Ronald Snijders - Welke Show
Donderdag 14 t/m zaterdag 16 december 2017

Welke Show is 'een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes', aldus de Volkskrant (****). 'Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.' Nog drie dagen bij ons te zien.

Fresku - Welkom bij de Fresku Show
Dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2018

We kennen hem natuurlijk als rapper, maar met zijn solovoorstelling Welkom bij de Fresku Show bewijst hij ook als cabaretier een goeie te zijn. 'Grappig en confronterend' noemde de Volkskrant hem. Nog twee dagen om dit mee te maken.

Henry van Loon - Sleutelmoment
Dinsdag 13 t/m zaterdag 17 februari 2018

Natuurlijk komt ook Henry van Loon nog een week terug. 'Een van de getalenteerdste komieken van het moment' (Het Parool****) mag je niet missen.

Spinvis - Trein/Vuur/Dageraad
Zondag 11 en maandag 12 maart 2018

Het is maar goed dat Spinvis nog eens terugkomt, want wat een show is dit. Percussie, elektronica, strijkers en natuurlijk die fijne stem. 'Een unieke stem in de Nederlandse popmuziek', zegt het NRC (****).

André Manuel - De Onzen
Maandag 26 maart 2018

Vooruit dan, nog één keer komt André Manuel sarren, zingen, ontregelen. Met zijn voorstelling De Onzen, die van het NRC vier vette sterren kreeg: 'Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit.'

Hans Aarsman - Precies Andersom
Dinsdag 27 en woensdag 28 maart 2018

Hans Aarsman is kijker van beroep en fotografeert, beziet en beschouwt foto’s van zichzelf, van anderen en van de werkelijkheid. In Precies Andersom laat hij nog eenmaal zien hoe dingen soms geheel anders in elkaar kunnen steken dat je in eerste instantie zou denken.

Daniël Arends - De Afterparty
Donderdag 12 t/m zaterdag 14 & dinsdag 17 t/m zaterdag 21 april 2018

Dat ging als een razende vorig jaar, binnen no time zat De Afterparty tot de nok toe vol. Mooi dus dat hij nog eens een dikke week terug is.

Wim Helsen - Er wordt naar u geluisterd
Dinsdag 5 t/m zaterdag 9 juni 2018

'Ook de Vijfde van Helsen is een gedurfd avontuur, die onderstreept hoe relevant en groots zijn oeuvre is.' Schreef het NRC (****) over Er wordt naar u geluisterd. Wat moeten wij daar nog aan toevoegen? Dat hij nog een week bij ons staat.

Meer DKK tips volgen komende weken.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X