DKK tipt | Opmerkelijke samenwerkingen

1 augustus 2017 - Ook in het nieuwe seizoen vinden er weer een aantal bijzondere samenwerkingen plaats op ons podium. Duo's, trio's, groepjes die je niet aan zag komen, maar eenmaal op het podium een verrassende vanzelfsprekendheid hebben.

Dinsdag 01 augustus 2017


Een schrijver en een harpiste. Een actrice en twee Syrische vluchtelingen. Een oude rot in het vak en een jongeling. De Kleine Komedie is ook in het nieuwe seizoen een podium voor een aantal opmerkelijke samenwerkingen. Niet voor de hand liggende, maar misschien juist daarom zo bijzondere allianties. Gebonden door een thema, door een gedeelde liefde of door zomaar een ontmoeting.

Voorstellingen met een enorm wees-erbij-gehalte. Want uniek is het zeker. En legendarisch kan het zomaar worden.

Abdelkader Benali & Lavinia Meijer - Brief aan mijn dochter
Zondag 1 oktober en maandag 2 oktober 2017

Hij oorspronkelijk uit Marokko, zij uit Zuid-Korea. Een schrijver en een harpiste. Een voorstelling over afkomst en identiteit. Met als startpunt van de reis Benali's roman Brief aan mijn dochter.

Mike Boddé, Jeroen van Merwijk & gasten - Nacht van de drie akkoorden
Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017

Mike Boddé wist het zeker. Muziek is pas lekker als het meer dan drie akkoorden bevat. Jeroen van Merwijk was nóg zekerder van niet. Tekst, inhoud, daar draait het om. Een battle. Mee ten strijde trekken ook: Freek de Jonge, Herman Finkers, Kees Torn. En nog veel meer.

Sanne Vogel, Muayad Hilamia & Amir Namou - Nieuwe familie
Donderdag 26 en vrijdag 27 oktober 2017

Muayad en Amir zijn Syrische vluchtelingen die in Sannes huis terechtkwamen. De drie deelden maandenlang lief en leed. Een voorstelling over verschillen en overeenkomsten. Over vriendschap, liefde, onbegrip en het missen van iedereen die je kwijtraakt.

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister & Josee Koning - Lennaert Nijgh Theaterconcert
Dinsdag 20 februari 2018

Lennaert Nijgh. 15 jaar geleden overleed de tekstschrijver, maar hij is nog lang niet vergeten. Sjors van der Panne, Jim de Groot, Edison Award winnaar Izaline Calister en Nijghs laatste vrouw Josee Koning zullen met liefde en respect een tipje van de sluier oplichten.

Andere bijzondere samenwerkingen: Louise Korthals & Dolf Jansen · Beatrice van der Poel & Thomas Verbogt · Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen · Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse & gasten · Hans Dorrestijn & Friends · LSB Experience & Dolf Jansen · Sportmonologen · Yorick van Norden & Anne Soldaat · HALLELUJAH · Thijs Borsten, Mathilde Santing, Fernando Lameirinhas, Izaline Calister & Magda Mendes · Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Jan Kuiper, Digmon Roovers & Zou Diarra · Elske DeWall, Krystl & Rachèl Louise · Joost Spijkers & leden Wëreldbänd

Andere DKK tips: Deze voorstellingen komen terug in seizoen 17/18. Meer DKK tips volgen de komende weken.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X