DKK tipt | Eigen producties

3 juli 2017 - In het nieuwe seizoen heeft De Kleine Komedie een vijftal bijzondere eigen producties. Van oude bekenden als Muzikale Helden tot fonkelnieuwe producties als Want er komen andere tijden.

Maandag 03 juli 2017

'De traditionele seizoensopener van De Kleine Komedie' noemde Het Parool Muzikale Helden vorig jaar. Acht jaar geleden was het een van de eerste eigen producties van De Kleine Komedie. Inmiddels is het een traditie. En zijn er vele bijgekomen. Dit zijn ze:

Preken voor eigen Parochie
Zondag 10 september

Toen De Kleine Komedie in september en oktober 2011 grootscheeps gerenoveerd werd, was er een speciale programmering in de nabijgelegen kerk De Duif. Een van de gelegenheidsprogramma's was Preken voor eigen Parochie. Onder andere Theo Maassen, Frits Bolkestein en Derk Sauer gaven hun kijk op het Nederland van toen. Het was zo'n succes dat we, eenmaal terug in ons eigen theater, jaarlijks interessante gasten uitnodigen om ons een actuele blik op de wereld te geven. Niet meer vanaf een preekstoel weliswaar, maar gewoon lekker vanaf het podium van De Kleine Komedie.

Muzikale Helden
Woensdag 13 t/m zaterdag 16 september

De negende editie alweer. Deze productie zit stevig in ons hart verankerd. Muziekliefhebbers zingen hun eigen helden. Ze brengen hun favoriete nummers in een eigen uitvoering en vertellen hun persoonlijke herinneringen die bij die nummers horen. De helden van het nieuwe seizoen zijn Kiki Schippers, Sarah-Jane, Pink Oculus, Eric Corton, Rob Dekay en Henry van Loon. Leo Blokhuis is het muzikale brein van de voorstelling. Puttend uit zijn enorme muziekkennis omlijst hij de liedjes vakkundig met verrassende anekdotes. Wat hebben we er weer zin in.

Want er komen andere tijden
Woensdag 27 t/m vrijdag 29 september

Een volledig nieuwe productie. Een knetterende, van idealen zinderende avond over protest. Het oerlied van de kleinkunstenaar, de drijfveer van de columnist. Met liedzangers, cabaretiers, acteurs, journalisten en noem maar op. Met onder andere Theo Nijland, Derk Sauer en Paul de Munnik. Met een band onder leiding van Wilko Sterke en dat alles onder de regie van Eva Bauknecht.

Altijd Kuifje
Zaterdag 3 maart

Nog in exact dezelfde outfit als, pak hem beet, negentig jaar geleden. Al decennia immens populair. Altijd Kuifje. Dat moet gevierd worden. Met onder andere liefhebbers Thomas Verbogt, Huub van der Lubbe, Tania Kross en Kees Driehuis wordt het een bonte avond, vol getuigenissen, verhalen en verrassingen.

Lunchpauzeverhalen
Elke laatste vrijdag van de maand

Het begon vorig jaar met schrijver en mede-bedenker Thomas Verbogt. Tijdens de lunchpauze kwam hij in intieme setting voorlezen uit zijn favoriete verhalen van andere schrijvers. Het was prachtig. Later volgden onder andere Maartje Wortel, Tommy Wieringa en K. Schippers. Het spreekt voor zich dat we er in het nieuwe seizoen mee doorgaan. Thomas Verbogt bijt weer het spits af, en geeft dan het stokje door aan Toon Tellegen.

Lees ook de andere DKK tips: Deze voorstellingen komen terug in seizoen 17/18.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X