DKK tipt | Literaire voorstellingen

14 augustus 2017 - Ook in het nieuwe seizoen staan er tal van literaire voorstelling in De Kleine Komedie. Dimitri Verhulst. Toon Tellegen. Simon Carmiggelt. Noem maar op.

Maandag 14 augustus 2017

Literatuur is overal, ook op het podium van De Kleine Komedie. Soms in het klein, als Roos Blufpand een poëtische tekst zingt, of Erik van Muiswinkel een imitatie van Gerrit Komrij doet. Soms in het groot, als schrijvers komen voordragen uit hun favoriete werken, of als Simon Carmiggelt geëerd wordt in een veelzijdige avond. Hier zijn een aantal van onze literaire voorstellingen:

Columnistenavond Het Parool: Carmiggelt
Woensdag 4 en donderdag 5 oktober

De Amsterdamste krant zet de Paroolste columnist daar waar hij hoort: in het middelpunt en in de kleurrijke schijnwerpers. Een avond rond Simon Carmiggelt, met onder andere zijn opvolgers bij Het Parool, Erik van Muiswinkel en Het Nieuwe Lied. En de winnaar van de binnenkort geopende Kronkel-wedstrijd. Dus begin zelf ook maar vast te schrijven.

Avond van de Stadsdichter
Dinsdag 10 oktober

Je bent van harte welkom op alweer de derde Avond van de Stadsdichter. Poëzie, verhalen, muziek, film. Gevarieerd als het oeuvre van de stadsdichter zelf: K. Schippers.

Lunchpauzeverhalen
Elke laatste vrijdag van de maand

In een intieme setting lezen schrijvers hun favoriete verhalen voor van andere auteurs. Elke laatste vrijdag van de maand. Lunchtijd, half een sharp. Met o.a. Thomas Verbogt en Toon Tellegen.

Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen
Maandag 20 november

De roman Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol van Dimitri Verhulst is een vlijmscherpe vertelling, bijtend en met een ironische onderlaag. Het bizarre verhaal heeft bij Corrie van Binsbergen alle muzikale registers open gezet.

LichteGedichtenDag
Maandag 29 januari

Een avond vol cabareteske verzen en schuddebuikpoëzie. Dertien virtuoze taaltovenaars met gevoel voor humor. Met onder andere Ivo de Wijs, Jan Beuving, Kees Torn en Roel C. Verburg. De presentatie is in handen van Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse.

Ook literair: Abdelkader Benali & Lavinia Meijer · Avond van de Stadsdichter · Braamtheater - Hollandse Meesters · Voorjaarscollectie De Harmonie · Altijd Kuifje

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X