DKK tipt | Een eerbetoon

10 juli 2017 - Van jazzlegende tot meestercolumnist, van legendarisch liedtekstschrijver tot stripfiguur. Er wordt heel wat eer betoond in seizoen 17/18. De hommages op een rij.

Maandag 10 juli 2017

Een enorme hoeveelheid eer wordt er betoond in het seizoen 17/18. Voorstellingen over bijzondere muzikanten, avonden rond geweldige schrijvers en regelrechte hommages.

Muzikale Helden - Kiki Schippers, Sarah-Jane, Pink Oculus, Eric Corton, Rob Dekay en Henry van Loon
Woensdag 13 t/m zaterdag 16 september

Helden van nu zingen hun helden van vroeger. Van Bob Dylan tot de Backstreetboys, dat maakt niet uit. Want ze vertellen waarom, en dus kijk je door hun blik naar de nummers. Je voelt hun inspiratie. 'Muzikale Helden geeft een kijkje in de ziel van het talent'. (Het Parool****)  Leo Blokhuis presenteert de avond en komt met anekdotes en verhalen.

Columnistenavond Het Parool: Simon Carmiggelt
Woensdag 5 en donderdag 6 oktober

De Amsterdamste krant zet de Paroolste columnist daar waar hij hoort: in het middelpunt en in de kleurrijke schijnwerpers gezet door zijn opvolgers. Een avond rond Simon Carmiggelt, met Erik van Muiswinkel, columnisten van Het Parool en een muzikale ode door Het Nieuwe Lied. En begin zelf ook maar vast te schrijven aan een kronkel. Want binnenkort wordt er een wedstrijd gestart, waarvan de winnaar zijn/haar kronkel mag komen voorlezen.

Een tip van de sluier - Lennaert Nijgh theaterconcert
Dinsdag 20 februari

Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Welterusten meneer de President, Het Land van Maas en Waal. Allemaal van hem. Allemaal geschreven door de vijftien jaar geleden overleden tekstdichter Lennaert Nijgh. Sjors van der Panne, Jim de Groot, Edison Award winnaar Izaline Calister en Nijghs laatste vrouw Josee Koning zullen met liefde en respect een tipje van de sluier oplichten.

Altijd Kuifje - Thomas Verbogt, Huub van der Lubbe, Tania Kross e.v.a.
Zaterdag 3 maart

Al decennia immens populair. Nog in exact dezelfde outfit als, pak hem beet, negentig jaar geleden. Een bonte avond wordt het, vol getuigenissen, verhalen en verrassingen. En stapt daar Bianca Castafiore het podium op? Staat butler Nestor achter de bar? Hoe dan ook, Altijd Kuifje.

Andere eerbetoons zijn: Yorick van Norden & Anne Soldaat - Unsung Heroes · HALLELUJAH! Een avond rond Leonard Cohen · Shirma Rouse - Aretha! The Queen of Soul · Avond van de Stadsdichter - K. Schippers · Marijn Brouwers - The Chet Baker Room

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X