Theo Maassen en Jan Beuving winnaars cabaretprijzen

Dinsdag 03 oktober 2017

Theo Maassen heeft met Vankwaadtoterger de Poelifinario gewonnen voor de meest indrukwekkende voorstelling van het afgelopen seizoen. Jan Beuving heeft met zijn voorstelling Raaklijn de Neerlands Hoop gewonnen, de prijs voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Het is de tweede keer dat Theo Maassen de Poelifinario wint. Al eerder won hij met Tegen beter weten in uit 2006.

De jury: 'Aan het begin van zijn achtste cabaretsolo neemt Theo Maassen zich voor om de ultieme grap over de profeet Mohammed te gaan maken. Humor is voor Maassen immers heilig, dus ook de grap die grote consequenties kan hebben, moet volgens hem te bedenken en te maken zijn. De Mohammed-grap komt er uiteindelijk niet in letterlijke zin, maar wel wordt het publiek meegenomen in de gedachtegang die bij het maken van zo’n grap door een cabaretier komt kijken.'

De jury over Jan Beuving: “Door zijn achtergrond als wiskundige in te zetten biedt Jan Beuving in Raaklijn, zijn eerste echte solovoorstelling na de samenwerking met natuurkundige Daan van Eijk, een uniek en verfrissend perspectief, dat nergens anders in het huidige cabaret te vinden is. Op welk cabaretpodium worden er nu liedjes gezongen over de stelling van Fermat, de tangens en wiskundige Hans Freudenthal? Beuving integreert de meest complexe wiskundige theorieën met veel inzicht maar ook humor in zijn voorstelling. Hij boort daarmee een speciaal publiek van exacte wetenschappers aan, maar heeft zijn voorstelling toegankelijk genoeg gemaakt om ook de reguliere theaterbezoeker te interesseren.

De voorstelling van Jan Beuving op woensdag 11 oktober is uitverkocht.Foto: Jaap Reedijk
 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X