"Battle van het goede lied" (Het Parool)

6 oktober 2017 - In een interview in Het Parool worden de muzikale messen van Mike Boddé en Jeroen van Merwijk alvast geslepen, voordat de battle hier vanavond en morgen los barst.

Vrijdag 06 oktober 2017


Mike Boddé wist het zeker. Muziek is pas lekker als het meer dan drie akkoorden bevat. Jeroen van Merwijk was nóg zekerder van niet. In DE NACHT VAN DE DRIE AKKOORDEN vechten ze het uit en laten ze het publiek beslissen wie gewonnen heeft. Een keur aan vaderlandse artiesten trekt mee ten strijde en komt langs. Van Merwijk krijgt hulp van onder andere Freek de Jonge en Peter Koelewijn. Boddé heeft onder andere Kees Torn aan zijn kant staan.

In Het Parool zegt Van Merwijk: "Mijn ervaring is, dat hoe ingewikkelder je de muziek maakt, hoe minder het binnenkomt." Boddé daarentegen zegt: "Als ik die liedjes hoor (van Bob Dylan), en dat geldt ook voor de sterke teksten van Neil Young en Lou Reed, denk ik vaak: 'waarom moet die muziek zo armoedig zijn?' Dan haak ik af." Hij voegt daaraan toe: "Ik slik al jaren antihistamine om van die galbulten af te komen die ik krijg als ik naar zijn drieakkoordenmuziek luister." 

Kortom, een nacht vol passie, humor, waarheid en verdichting. En drie akkoorden.

DE NACHT VAN DE DRIE AKKOORDEN
vrijdag 6 & zaterdag 7 oktober
, 20.15 uur

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X