Gasten Klap op de Maand bekend!

26 januari 2018 - Ronald Ockhuysen gaat tijdens de eerste Klap op de Maand van 2018 in gesprek met journalist Ivo Weyel en directeur Ruimte en Duurzaamheid Esther Agricola.

Vrijdag 26 januari 2018

De eerste gast is Ivo Weyel. In zijn zaterdagse column Nazaat schrijft Weyel in Het Parool over zijn familie. Zijn overgrootvader Sylvain Kahn kwam in 1881 met zijn goede vriend Sally Berg naar Amsterdam. Een jaar later openden ze een modezaak aan het Leidseplein: Hirsch & Cie.

Achter in een kast vond Ivo in 2015 het dagboek van zijn vader. Pas een jaar later durfde hij het te lezen. In kleine zinnetjes, hinten bijna, dringt de Tweede Wereldoorlog binnen. 'Niemand praat meer. Dagen slijten in stilte. Wat valt er nog te zeggen.' Op 1 maart verschijnt het boek Oorlogszoon, over de onderduikjaren van zijn vader en de jaren daarna.

De tweede gast is Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Amsterdam groeit, en aan de randen van de stad verschijnen nieuwe woonwijken. Hoe krijgt de stad de komende decennia vorm? Stedebouwkundige Agricola weet alles van de Amsterdamse woonwijken van de toekomst.

Uiteraard is Het Nieuwe Lied ook van de partij om de middag muzikaal te omlijsten. Maarten Ebbers zal deze editie zijn licht laten schijnen op de maand in een splinternieuw lied.

Vrijdag 2 februari, 17.00 uur
Klap op de Maand

 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X