Farbod Moghaddam wint Leids Cabaret Festival

19 februari 2018 - Farbod Moghaddam is de winnaar geworden van de 40e editie van het Leids Cabaret Festival. Hij won de juryprijs en liet in finale in de Leidse Schouwburg zijn rivalen Kasper van der Laan en het trio Jeroens Clan achter zich.

Maandag 19 februari 2018

De finalisten v.l.n.r.: Kasper van der Laan, Jeroens Clan en Farbod Moghaddam.

De publieksprijs ging afgelopen zaterdag naar Comedytrain-lid Van der Laan voor zijn programma Gewapend karton. Volgens Micha Wertheim kon dit ook niet anders: 'Hij is geniaal grappig, of eigenlijk, wat hij doet is razend knap en origineel en geëngageerd!'

Het festival werd vorige zondag afgetrapt door Hans Sibbel, Sanne Wallis de Vries en Merijn Scholten met een 'preek' op de kansel van de Pieterskerk in Leiden. Maandag telde het deelnemersveld acht aanstormende cabarettalenten, van wie er in de loop van de week nog vijf afvielen.

In de finale trok de 30-jarige stand-upcomedian Farbod Moghaddam uiteindelijk aan het langste eind. Op 5-jarige leeftijd kwam hij vanuit Iran naar Nederland. In zijn voorstelling Gelukstreffers vertelt hij over zijn leven. "Door de ogen van een kind van vijf laat hij ons zien hoe je hier welkom wordt geheten. Door die vorm te kiezen laat Farbod verbeeldingskracht zien en maakt hij iets pijnlijks, grappig", vindt de jury, die hem verder nietsontziend, ontroerend en "heel erg schattig" noemt.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X