Interview Eva Crutzen in NRC

30 maart 2018 - Gister, vandaag én morgen staat ze hier. Eva Crutzen. Met haar nieuwe voorstelling Opslaan Als. Van een belofte of aanstormend talent kunnen we eigenlijk niet meer spreken. Iedereen is het erover eens: hier staat een veelkunner waar niemand omheen kan. Gister verscheen een groot interview in NRC.

Vrijdag 30 maart 2018


(Foto: Andreas Terlaak)

'Eva Crutzen: „Ik wilde nooit praten over de dood van mijn moeder,”' kopt het interview in NRC. 'Eva Crutzen maakte met Opslaan Als (vijf ballen in NRC) haar derde en meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. „Ik geloof in de kracht van je kwetsbaar opstellen.”'

'Bleven herinneringen maar voor altijd scherp, mijmert Eva Crutzen (30) in café de School in Amsterdam. De stem van haar moeder, de geur van haar haar. De cabaretière realiseerde zich vorig jaar dat de beelden van haar moeder, die twintig jaar geleden overleed, gingen vervagen. „Dat vind ik zo schrijnend, alsof ik haar voor een deel verlies.”

In haar zeer geprezen nieuwe voorstelling Opslaan Als onderzoekt ze het concept ‘herinneringen’. Haar moeder noemt ze subtiel, maar het is duidelijk waar haar behoefte vandaan komt om het over herinneringen te hebben. Haar moeder is het fundament van haar vragen.

Het beeld van haar moeder dat na al die jaren overeind bleef: een lieve, warme en grappige vrouw. Crutzen: „Ze stond voor iedereen klaar en was erg sterk. Een beetje van, hup, niet zeiken, we moeten door. Ze wilde ons niet laten zien dat ze ziek was. Misschien heeft dat er ook voor gezorgd dat ik me lang niet heb gerealiseerd dat ze zou overlijden. Al begreep ik ook als kind het concept ‘dood’ niet. Ze zei: ‘Mama is er over een tijdje niet meer’. Hoezo niet meer, waar ga je dan heen?”'

Lees het hele interview hier.

De voorstellingen van Eva Crutzen van vanavond en morgen zijn uitverkocht. Bekijk hier hoe je je op de last minute wachtlijst kan laten plaatsen. 
 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X