Line-up Helden met humor bekend

23 april 2018 - Tijdens Helden met humor zullen deze internationale cabaretiers te zien zijn: Marina Orsag (Kroatië), Yacine Belhousse (Frankrijk), Katerina Vrana (Griekenland/Engeland), Ari Matti Mustonen (Estland) en Martina Ipša (Slovenië). The performances are English spoken.

Maandag 23 april 2018

Marina Orsag is een Kroatische stand-up comedian die sinds 2005 optreedt. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld als de meest succesvolle stand-up comedian uit de regio, die zowel nationaal als internationaal optreedt. Ze was o.a. te zien op Comedy Central. Na het organiseren van diverse ‘stand-up comedy nights’ opende ze in 2011 de eerste comedyclub in Kroatië. Ze werkt veel samen met comedians uit buurlanden, waaronder Servië, vanuit de overtuiging dat humor een groot wapen is om vooroordelen te bestrijden. Samen met haar zakenpartner uit Slovenië organiseren zij festivals met thema’s als de revolutie van het Balkan-bewustzijn en de vooroordelen over de relatie tussen Kroatië en Servië. Marina maakt zich ook sterk voor de LGBT gemeenschap. Haar coming out leverde ruimte om het gesprek aan te gaan. In 2015 won ze de Jokenation Contest voor Continentaal Europa en Rusland.

Yacine Belhousse is een Franse acteur en comedian. Hij werd in 2009 bij het grote publiek bekend door onderdeel te zijn van de beroemde Jamel Comedy Club; een Franse comedy club die tevens middels een eigen kanaal op TV word uitgezonden. Hij treedt op in binnen- en buitenland. Zijn stijl wordt omschreven als ‘absurdisme dat flirt met surrealisme’. “Yacine Belhousse is one funny mother-fudge-cake” (Eddie Izzard, Britse stand-up comedian). “Belhousse clearly has a smart comic mind and an eye for the absurd” (Time-out magazine). Bekijk hier een voorproefje. 

Katerina Vrana is een van de meest succesvolle Griekse stand-up comedians, die pendelt tussen Athene en Londen. In 2012 startte ze de eerste ‘open mic comedy night’ van Griekenland en in 2014 opende ze de eerste en enige comedy club in Athene. Daarnaast is ze ook één van de oprichters van de meest succesvolle comedy club in London: Angel Comedy. In 2016 representeerde ze Griekenland in de ‘Funniest person in the world’ competitie. Ze was de enige vrouwelijke deelnemer en bereikte de derde plaats. Ze treedt op in binnen- en buitenland, zowel op het podium als op TV. "I would suggest anyone who hasn't seen her, rectify the situation with considerable urgency" (DIVA magazine). Bekijk hier een voorproefje. 

Ari Matti Mustoen is een comedian uit Estland. In de vijf jaar dat hij nu optreedt, heeft hij twee jaar doorgebracht in Australië en Azië om op te treden in diverse comedy clubs. Hij omschrijft zichzelf als ‘een comedian met genoeg energie op het podium om een kleine stad van stroom te voorzien met rake grappen’. Zijn verhalen gaan met name over het leven en opgroeien in Oost Europa. “Ari is a great stand up! He has an enviable fearlessness. He’s going to go on to make many many people laugh all over the world.” (Glenn Wool, Canadese stand-up comedian). Bekijk hier een voorproefje.

Martina Ipša is een comedian uit Slovenië en één van de mensen die de comedy scene in Slovenië heeft opgebouwd. Na meer dan 1500 optredens in drie talen, Engels, Kroatisch en Sloveens, wordt ze gezien als de beste vrouwelijke comedian in haar eigen land en één van de besten in de regio. Ze treedt op in binnen- en buitenland en was eerder ook te zien op Comedy Central. Naast het optreden schrijft ze ook TV series.

Het international comedy festival Helden met humor is van zaterdag 23 t/m maandag 25 juni in De Kleine Komedie. This programme is English spoken. For more information, click here

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X