Stefano Keizers wint Sonneveldprijs 2016! De jury: 'hij is een performer pur sang.'

19 april 2016 - Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016 tijdens de grote finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival! ‘Stefano is een performer pur sang. Hij balanceert – soms gevaarlijk – op de grenzen van absurdisme en surrealisme en heeft het lef stevig in te gaan tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt.’

Dinsdag 19 april 2016

Maandagavond vond de Finale van het Concours om de Sonnveldprijs 2016 plaats in Amsterdam. De Fransse Eijkel, Merijn Krol en Stefano Keizers waren de drie finalisten. Ze bewezen thuis te horen op dat podium. De jury sprak de verlossende woorden: Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016! 

Fotocredits: Jaap Reedijk

De tweede en publieksprijs werden uitgereikt aan de Fransse Eijkel en Merijn Krol werd derde.

De jury over Stefano:
'Zelfs als hij nog niet op het toneel staat, ontregelt Stefano zijn publiek. Hij is een performer pur sang. Met zijn keuzes neemt hij voor lief dat een deel van het publiek hem niet kan of wil volgen. Waarmee hij op toneel doet wat striptekenaars als Gummbah en Kamagurka op papier doen.

Zijn opkomst in de slaapzak is zeer origineel en zijn teksten zijn hilarisch. Daarna, als hij op de kruk plaats neemt en het jaar zevenduizendnogwat doorneemt, wordt het zelfs pure poëzie.

Hij balanceert op de grenzen van absurdisme en surrealisme. Hij ontregelt uit pure liefde voor het ontregelen. Af en toe dreigt het te ontsporen, zoals bij de Batman-scene. Dan zet hij zichzelf buitenspel, maar met zijn originaliteit trekt hij de aandacht telkens weer naar zich toe.

Het is heerlijk hoe hij vele theaterwetten met voeten treedt en het lef heeft bijzonder irritant te zijn.
Hij durft af te wijken van stuk geregisseerde voorstellingen en gaat met satanisch genoegen in tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt.'

Lees hier andere de juryrapporten 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X