Zilveren Raampje voor Diederik van Vleuten

Eerbetoon Diederik van Vleuten. Na afloop van zijn voorstelling 'Nog nooit vertoond' werd hij voor zijn vierluik van unieke vertelkunst geƫerd met een Zilveren Raampje.

Donderdag 24 mei 2018

Foto: Joris van Bennekom

Eerbetoon Diederik van Vleuten

Van 24 mei tot en met 2 juni speelt Diederik van Vleuten zijn voorstelling Nog Nooit Vertoond in De Kleine Komedie. Hij sluit hiermee een vierluik van unieke vertelkunst af. Vier solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis schetst in het licht van de grote geschiedenis. De Van Vleutens en Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill en tenslotte Nog Nooit Vertoond waarin hij het Indië-archief van zijn familie afsluit met nog niet vertelde verhalen en beelden die nog nooit waren vertoond.

Diederik van Vleuten heeft met dit vierluik een nieuwe manier van theatermaken ontwikkeld.
Op een lichte, toegankelijke en ontroerende manier neemt hij het publiek mee naar de idiote toevalligheden die de grote en kleine geschiedenis bepalen. Elke theatermaker vertelt zijn eigen verhaal en daar bestaan al allerlei verschillende vormen voor. Maar deze persoonlijke vertelvorm, documentair gemaakt, waarbij hij grote gebeurtenissen terugbrengt tot invoelbare, begrijpelijke proporties, is een mooie nieuwe theatervorm waar nog veel theatermakers op voort kunnen bouwen.

Op 24 mei, na afloop van zijn voorstelling, werd hij hiervoor door De Kleine Komedie geëerd met een Zilveren Raampje. Het Zilveren Raampje is een zilveren broche in de vorm van het beeldmerk van De Kleine Komedie

De Kleine Komedie is een theater waar regelmatig opmerkelijke dingen plaats hebben. Soms is iets zo bijzonder dat het theater de mensen die dat veroorzaken graag in de schijnwerpers zet om hen zo publiekelijk lof toe te zwaaien voor hun betekenis voor het vak, het genre of het theater. Met dit speldje geeft De Kleine Komedie de ontvangende artiest een staande ovatie.
 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X