Remy van Kesteren krijgt de Nederlandse Muziekprijs

20 april 2016 - De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het ministerie van OCW toekent aan klassieke musici.

Woensdag 20 april 2016

Hij won al het grootste harpconcours in de wereld, speelde voor een half miljoen bezoekers tijdens Night of the Proms en werkte samen met grootheden als choreograaf Hans van Manen. Vanaf 1 juni behoort Remy van Kesteren bovendien tot het selecte gezelschap van musici dat zich winnaar van de Nederlandse Muziekprijs mag noemen, de hoogste onderscheiding die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toekent aan musici in de klassieke muziek. 

'Remy is een eigenzinnig kunstenaar die op hoog niveau, zowel technisch als artistiek, presteert. Door zijn benadering van de muziek heeft Remy van Kesteren bijgedragen aan de emancipatie van de harp. De harp is geen typisch vrouwelijk instrument meer, net zoals Remy geen traditionele musicus meer wil zijn,' aldus het jurycommentaar.

Remy van Kesteren komt volgend seizoen opnieuw naar De Kleine Komedie. Lees hier alle informatie over de voorverkoop.

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X