De Kleine Komedie presenteert: De Volkskrant Comedytalenten 2019

Alex Ploeg presenteert op 21 januari De Volkskrant Comedytalenten van 2019. Waar anders dan bij ons!

Vrijdag 28 december 2018

Welke comedians of cabaretiers breken volgend jaar door bij het grote publiek?
V, het kunst- en cultuurkatern van de Volkskrant, ging op zoek naar hét comedytalent voor 2019. Vorig jaar werd deze categorie toegevoegd aan de jaarlijks terugkerende verkiezing van culturele talenten. En ook dit jaar hebben kenners, professionals uit het cabaretvak, een top 3 geselecteerd van comedians die het komend jaar gaan doorbreken.

Kasper van der Laan
Kasper heeft ‘originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid.’ (de Volkskrant). Micha Wertheim noemde hem ‘geniaal grappig.’ Geen wonder dat hij de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival won.

Janneke de Bijl
Ze won de jury- én de publieksprijs van Cameretten. ‘Ze geeft vileine speldenprikjes aan zichzelf en haar omgeving’, schreef de Volkskrant. En ze beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld.

Glodi Lugungu
Op jonge leeftijd gevlucht uit Congo en opgegroeid in een gezin van 9 kinderen in Dommelen. Dit jaar won hij zowel de AFK Sonneveldprijs als de AFK publieksprijs. De jury roemde zijn ‘sterke en oergeestige verhalen’.

Presentatie: comedytalent 2018 Alex Ploeg. Met een positief ontvangen première in De Kleine Komedie en moeiteloos uitverkochte voorstellingen heeft hij de voorspelling volledig waargemaakt.
 


maandag 21 januari
De Volkskrant Comedytalenten 2019

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X