Bijgeboekt: Frits Spits met vele gasten

14-10-2019 - Op dinsdag 22 oktober is de voorstelling Alles lijkt zoals het was bijgeboekt. Een avond rondom het boek van Frits Spits, dat hij schreef over zijn geliefde Greetje. Ontroerende, nostalgische, intieme verhalen over liefde, leven en verlies. Met de radiomaker zelf, samen met de muzikanten die hem zo geraakt hebben.

Maandag 14 oktober 2019

Ze waren 46 jaar onafscheidelijk. Alom geliefd radiomaker Frits Spits en zijn Greetje. Totdat Greetje in mei 2018 overleed. Na deze gebeurtenis krijgt muziek een nieuwe functie voor Frits. Hij had altijd al oor voor teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Bijna allemaal nieuwe Nederlandstalige liedjes (Nieuwe Standaards) die hem de weg wijzen naar die hoogstpersoonlijke momenten. Hij schreef zijn herinneringen op en verzamelde deze in een boek dat vanavond wordt gepresenteerd. Alles lijkt zoals het was.

Ontroerende, nostalgische, intieme verhalen die een ode brengen aan het leven en de liefde. Met de radiomaker zelf, samen met de zangers die hem zo geraakt hebben: Yentl en de Boer, Diggy Dex, Jan Rot, Youp van ’t Hek, Ernst Jansz, Spinvis, Theo Nijland en Raf Walschaerts van Kommill Foo e.a.

Presentatie - Cornald Maas: ‘Het is zijn verhaal, vanzelfsprekend, over en voor Greetje, maar het is ook het verhaal voor iedereen die een dierbare verloor en het leven weer zin probeert te geven.’

Klik hier voor kaarten. 

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X