Update rondom het coronavirus

Alle voorstellingen tot en met 31 mei geannuleerd

Maandag 06 april 2020

Beste bezoeker van De Kleine Komedie,

Het is al weer ruim drie weken geleden dat wij onze deuren hebben gesloten en het is inmiddels duidelijk dat we voorlopig nog niet open kunnen helaas. Vandaar dat we u graag informeren over een aantal onderwerpen waarover ons vragen bereiken.

Wanneer gaat De Kleine Komedie weer open?
Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus neemt de overheid steeds opnieuw passende maatregelen. Wij volgen dit beleid. De datum waarop de theaters weer open gaan staat nu op 1 juni, maar het is aannemelijk dat dit wordt uitgesteld. De feitelijke openingsdatum blijft daarom nog onzeker. Ook de start van de verkoop voor het nieuwe seizoen stellen we uit tot hier meer zicht op is.

Wat gaat er gebeuren met de reeds gekochte kaarten?
In overleg met artiesten, impresariaten en producenten zijn wij hard aan het werk om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dit is een complexe operatie, onder meer vanwege de omvang van het aantal verplaatsingen en het aantal beschikbare dagen, zowel bij de artiesten als bij ons. Hoe later we weer open kunnen, hoe minder data we hiervoor vrij hebben. Het nieuwe theaterseizoen was immers ook al geprogrammeerd.
De gekochte kaarten blijven in ieder geval geldig.

Krijgen we ons geld terug als verplaatsen niet mogelijk is?
Als het niet lukt om te verplaatsen, of als artiesten hun programma terugtrekken omdat ze ingehaald zijn door de actualiteit, gaan wij op zoek naar compensatie. Alle theaters volgen ook hier het landelijke beleid, dat hopelijk volgende week duidelijkheid geeft. Vooralsnog wordt gekeken naar de mogelijkheid van financiële compensatie of een voucher. Zodra hierover meer bekend is nemen wij contact op. Dit zal enige tijd in beslag nemen want het gaat bij ons om 30.000 kaarten.

We missen De Kleine Komedie, hoe moet dat nu?
En wij missen u! En onze artiesten! Om het Komediegevoel toch niet helemaal te hoeven missen is er Komedie Thuis. Met filmpjes, artikelen, sketches, voorstellingen en podcastafleveringen van de makers die normaal gesproken in ons theater te zien zijn.
En in deze tijd waarin we allemaal wel wat liefs kunnen gebruiken bieden wij ook Liederen van Troost en Hoop. Een rubriek waaraan u zelf ook kunt bijdragen.

Tenslotte danken wij u voor uw begrip, geduld en vertrouwen. Zodra er meer duidelijk is nemen we weer contact met u op. En ondertussen kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we elkaar weer in goede gezondheid terug mogen zien.

Mede namens alle medewerkers van De Kleine Komedie,
Hartelijke groet!

Vivienne Ypma
Directeur

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X