Interview Lucky Fonz III in NRC

27 mei 2016- Mooi interview met Lucky Fonz III, het alter ego van Otto Wichers, in NRC. In het nieuwe seizoen speelt hij een avond in De Kleine Komedie!

Vrijdag 27 mei 2016

In NRC stond een mooi interview met Lucky Fonz III, het alter ego van Otto Wichers. Lucky Fonz III staat volgend seizoen alweer voor de derde keer in De Kleine Komedie.

"De reacties op het nieuwe album waren positief. Voor het eerst wordt zijn muziek gedraaid op de radio, raken concerten uitverkocht en wordt hij aangesproken door fans op straat. Bovendien werd hij gevraagd voor Pinkpop. „Het uitbrengen van dit album was spannend”, zegt Wichers, in een Amsterdams café. „Wat zijn de reacties, komen de mensen naar de shows? Ik heb altijd een scherpe prijs-kwaliteitverhouding gehad voor mijn concerten. Want optreden is het belangrijkst voor mij. Dus begin ik met lage prijzen, zodat er in ieder geval mensen blijven komen. Toch ben ik altijd bang dat er op een dag niemand komt kijken. Nu blijkt mijn angst onnodig.”

"Op zijn nieuwe album is hij de dichter die de wereld beschouwt, zegt hij. „Dan denk ik aan de woorden van Shelley, ‘ poets are the unacknowledged legislators of the world ’. De dichter maakt de wetten. Oftewel: wie de taal naar zijn hand zet, heeft de macht.” 

Lees hier het hele artikel in NRC Handelsblad

Lucky Fonz III
zondag 9 april 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X