Dorine Wiersma - vier sterren in de Volkskrant en NRC

Dorine Wiersma staat dinsdagavond in De Kleine Komedie. In haar programma Dorine & Aanhang onthult ze haar D&A. Waarvoor ze vier sterren kreeg in de Volkskrant en in NRC!

Maandag 13 juni 2016

Dorine Wiersma staat dinsdagavond in De Kleine Komedie. In haar programma Dorine & Aanhang onthult ze haar D&A. Waarvoor ze vier sterren kreeg in de Volkskrant en in NRC!

De Volkskrant ★★★★☆
'Lappen tekst zoals we die gewend waren van tekstdichters van twee generaties terug, maar geen woord te veel. De informatie wordt grappig en knap gestapeld en voorzien van muziek die bij ieder familielid apart past, van fijnzinnige rap tot bloedstollend mooie bossa-nova. Haar stem is niet rotsvast, maar de melodieën zijn ver boven modaal. En wat is Wiersma's gitaarspel toch een genot: vernuftige akkoordenschema's en meesterlijke ritmewisselingen. Een uniek geluid in het cabaretlandschap.' Patrick van den Hanenberg

NRC ★★★★☆
'Het is een bont assortiment dat ze aan het woord laat, in vormvaste vertelteksten met een slimme woordkeus, geestige wendingen en een hoge mate aan muzikaliteit. Daar zitten potentiële klassiekers tussen als een languissant lied van een doorrookte Bloemendaalse die „graag nog eens een keer met zo’n lekkere neger” zou willen, en een niet eerder vertoond stuntnummer waarin ze op een Drs P.-achtig ritme een goocheltruc beschrijft en tegelijkertijd uitvoert.' Henk van Gelder

Dorine Wiersma
Dorine & Aanhang
14 juni 2016

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X