De theaters mogen open vanaf 5 juni

vr 4 jun

De theaters mogen open vanaf 5 juni. We zijn blij dat de deuren overal weer op een kier gaan!  

Voor een zaal als De Kleine Komedie geldt dat er dan 50 bezoekers mogen komen. Helaas is dat voor ons financieel en praktisch niet uitvoerbaar.  

De volgende stap wordt vermoedelijk op 1 juli gezet: dan mogen theaters weer open op anderhalve meter. Ook dan gaat DKK nog niet open. Belangrijkste reden is dat de cabaretiers hun voorstellingen ingespeeld willen hebben voor ze in De Kleine Komedie komen spelen. Dus eerst try-outen in kleinere zalen en dan in het najaar weer volop bij ons. Voor hen én het publiek is het fijn als zij straks in het nieuwe seizoen weer voor de normale publieksaantallen en gedurende een langere speelperiode hun voorstelling kunnen laten zien. Daarnaast moet de avondploeg, bestaande uit studenten die al ruim een jaar niet meer gewerkt hebben, weer goed opgestart worden.  

Wij zetten onze deuren weer wagenwijd open zodra de daaropvolgende stap in het openingsplan van de overheid wordt gezet. Wij gaan nu uit van 1 september. Dan kunnen we weer 500 bezoekers ontvangen op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Naast een negatieve toegangstest zullen dat dan ook een vaccinatiebewijs dan wel een bewijs van herstel kunnen zijn. 

Zolang de tweede kamer nog niet heeft besloten tot volledige heropening verkopen we de maanden september en oktober op anderhalve meter (134 stoelen). We hebben een goede wachtlijstprocedure zodat we onmiddellijk op kunnen schalen tot 500 bezoekers zodra dat mag.