vr 24 mei – za 25 mei

ORKATER

237 redenen om door te gaan

Kies & Bestel >

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte maken samen de balans op. Lang leve de dood!

Geestige en vileine speldenprikken delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt. Ja, het gaat ergens over, maar liever niet te zwaar, te somber, te triest. En gelukkig maar: juist door de lichtvoetige toon komen de verhalen aan.

Het Parool

De dood. Doorgaans geen blij thema. Dat wordt nooit een vrolijkstemmend stuk. Denk je dan. Maar dan heb je buiten Orkater gerekend. In 237 redenen om door te gaan wordt een hoop gelachen. Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte maken samen de balans op. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Wat willen ze? Hoe zullen ze herinnerd worden? En welke muziek moet klinken op hun allerlaatste feestje? Ze leggen elkaar het vuur na aan de schenen. Steggelden ze in een vorige voorstelling over seks, deze keer gaat het over de dood. Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden. Theaterkrant was lyrisch: ‘Alles aan deze voorstelling klopt.’ Vijf sterren. Wij tellen er twee. Geert en Leopold. Lang leve de dood!

Fotograaf: Nichon Glerum

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X