zo 12 mei – zo 12 mei

THEO NIJLAND

En de rest is onzin

Kies & Bestel >

In En de rest is onzin snijtafelt hij het leven alsof hij een zeetong fileert. Theo Nijland scheidt de zin van de onzin. Alles vanuit een ongenuanceerd eigen gelijk.

Nijlands liedjes zijn steeds goed voor een brede grijns en bewondering voor het ambacht van de tekstschrijver.

Theaterkrant

Het bevalt hem goed in zijn eentje. Steeds beter, eigenlijk. En ook het publiek ziet en hoort hem blijkbaar het liefst een hele avond alleen aan de vleugel. Dat was te merken aan de enthousiaste reacties op zijn solovoorstelling Desalniettemin. ‘Een hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst‘, gaf de Volkskrant vijf sterren. ‘Je likt je vingers erbij af‘, deed Theaterkrant hetzelfde. In En de rest is onzin snijtafelt hij het leven alsof hij een zeetong fileert. Theo Nijland scheidt de zin van de onzin. Zingend, zingzeggend, veelzeggend. Alles vanuit een ongenuanceerd eigen gelijk. En altijd scherp en grappig, melodieus en swingend. Twee keer won hij de Annie M.G. Schmidtprijs. Tot nu toe. Een derde in het verschiet? Dat zou ons wel bevallen. En dat is geen onzin.

Fotograaf: Ben van Duin

Theo Nijland - Loop de regen in

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X