di 11 jun – za 22 jun

LEBBIS

Het Amsterdam Verhaal

Kies & Bestel >

Wat maakt een Amsterdammer een Amsterdammer? Zijn ze van een afstandje te herkennen? Bestaat er zoiets als een Amstel-look? Een Mokumgen? Een wetenschappelijk ingekleurd palet van aangeboren eigenschappen?

Als ik ooit zo dronken word dat ik een gebouw veren in zijn reet ga steken wordt het zeker De Kleine Komedie.

Lebbis

Een Amsterdammer. Dat is hij. Geboren en getogen. Geworteld in de Watergraafsmeer. Gepokt en gemazeld in de kroegen en de krochten langs de grachten. In zijn ziel zijn drie kruisen gekrast. Maar hoe authentiek Amsterdams is hij nu eigenlijk? Wat maakt een Amsterdammer een Amsterdammer? Zijn ze van een afstandje te herkennen? Bestaat er zoiets als een Amstel-look? Een Mokumgen? Een wetenschappelijk ingekleurd palet van aangeboren eigenschappen? In Het Amsterdam Verhaal gaat Lebbis op onderzoek uit. Hij duikt in de historie van de stad, kruipt onder de huid van het heden en test de toekomst. Wat bindt de bewoners? Waardoor blijven ze aan hun plek plakken? Het Amsterdam Verhaal is een haarscherpe analyse vol scherpzinnige observaties, waaruit iedereen zijn eigen levenslessen kan destilleren. Lebbis won ooit een Poelifinario en kreeg vaak vijf sterren. Deze keer gaat hij voor drie kruisen.

Fotograaf:  Robert Muda van Hamel

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X