di 12 mrt – di 12 mrt

ABDELKADER BENALI

Kalief van Nederland (première)

Kies & Bestel >

Kalief van Nederland is een voorstelling die ons voert van Kaatsheuvel naar Tanger. En verder. Een hommage aan de kracht van oraliteit.

Het begon met een vliegend tapijt. In de Efteling. De elfjarige Abdelkader Benali keek zijn ogen uit. Het bestond! Een fakir die heen en weer vloog. Die tulpen uit de grond toverde. Een sprookjesfiguur uit Duizend-en-een-nacht. Voor het kind Abdelkader was deze fakir de Kalief van Nederland. Uit het Oosten gekomen om in Nederland voor de rest van zijn leven tussen twee paleisdeuren heen en weer te bewegen. Maar thuis wilde het tapijt niet vliegen. Waarom niet? Was zijn vader geen kalief? Waar was de magie van de Oriënt? Kalief van Nederland is een voorstelling die ons voert van Kaatsheuvel naar Tanger. En verder. Een hommage aan de kracht van oraliteit. Literatuur, vertelling en theater, onnavolgbaar verknoopt door schrijver Abdelkader Benali. Duizend-en-een-nacht in één avond. Het bestaat.

Inleiding van Abdelkader Benali om 19.15 uur op vertoon van toegangsbewijs.

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X