zo 24 mrt – zo 24 mrt

RUBEN HEIN

Boventoon (Première)

Kies & Bestel >

Je moet hem leren kennen van zijn stem. Van zijn pianospel. Van zijn muzikale verhalen.

Meer dan op zijn eerdere platen staat de muziek in dienst staat van zijn aangename licht-hese stemgeluid en zijn zelfgeschreven songs. Die hebben een vriendelijke openheid maar ook altijd een rauw randje.

OOR

Wie is de Mol? Zo. Dat hebben we gehad. Daar ken je hem van. Hij is die gast die gewonnen heeft. Maar eigenlijk zou je Ruben Hein al kunnen kennen van Muzikale Helden. En anders moet je hem leren kennen van zijn stem. Van zijn pianospel. Van zijn muzikale verhalen. In Boventoon toont hij zich van zijn bovenstebeste kanten. Hij maakt muziek, hij haalt herinneringen op en hij laat zien hoe het is om een plaat te maken. Hoe hij zich voor zijn laatste album Groundwork Rising opsloot in een bos. Met als gezelschap alleen een rammelende, rode piano. Om zijn muzikale basis terug te vinden. Was dat bij zijn ouders? Of toch op dat Duitse cruiseschip? Afijn, lang verhaal. Dat vertelt hij zelf wel. Dus vergeet die mol. Tenzij het een b-mol is. Muziek, daar gaat het om. In Boventoon.

Fotograaf: Giuliyani

Ruben Hein - Everything I Say (Magnolia)

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X