di 2 apr – za 6 apr

PIETER DERKS

Voor wat het waard is

Kies & Bestel >

Zodat je de volgende dag stiekem ineens merkt dat je alles met een andere bril aan het bekijken bent. Met de bril van Pieter Derks. Die heel wat waard is.

Ik hou van hem omdat zijn cabaret zo slim en geestig is. Hij zet de zaken vaak op een prettig onderkoelde manier op een rijtje.

Youp van 't Hek

Hij rekent af. Pieter Derks. Waarmee? Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. Met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Waarom? Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen. Voor wat het waard is. Pieter peutert aan wat we vanzelfsprekend vinden. Hij draait zaken om. Wringt ze uit. Bekijkt altijd alles van alle kanten. Zet dingen en mensen en instanties op hun plek. En deelt daarbij en passant ook nog eens een reeks rake klappen uit. Waarvoor? Voor zijn publiek. Voor jullie bofkonten. Om jullie een vrolijke avond te bezorgen. Zodat je de volgende dag stiekem ineens merkt dat je alles met een andere bril aan het bekijken bent. Met de bril van Pieter Derks. Die heel wat waard is.

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Een fragment uit zijn eerdere voorstelling Zo Goed Als Nieuw

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X