wo 5 sep – wo 5 sep

Een knipperend ogenblik

Het leven van Remco Campert

Kies & Bestel >

Hij is onze meest geliefde dichter: Remco Campert. Een icoon in de canon. Virtuoos terloops, eindeloos productief, boegbeeld van een generatie. Een knipperend ogenblik is een portret van zijn leven.

Hij is onze meest geliefde dichter. Een icoon in de canon. Remco Campert. Virtuoos terloops, eindeloos productief, boegbeeld van een generatie. Een knipperend ogenblik is een portret van zijn leven. Van zijn werk. Van de man die schreef over wat er op zijn pad kwam. Zijn
vader, de oorlog, de theaterwereld. De dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren.

Mirjam van Hengel kreeg dat alles in één biografie. Die vanavond wordt gepresenteerd. Met o.a. Kees van Kooten, Jan Mulder, Frans van Deursen. Met K. Michel, Ramsey Nasr, Hadassah de Boer en Mirjam van Hengel. Muzikaal ingelijst door Benjamin Herman, Giovanca en Martin Fondse. En met de grote dichter zelf. De toeschouwer, met zijn pen, scherp aan ieder knipperend ogenblik.

Fotograaf: Cleo Campert

Delen op: Facebook Twitter