zo 23 sep – zo 23 sep

JULIKA MARIJN

Uit Verdriet Geboren

Kies & Bestel >

'Julika blaast Helene Kröller-Müller nieuw leven in: van een historische figuur verandert zij haar in een vrouw van vlees en bloed. Haar nieuwsgierigheid prikkelt, haar stijl is ontwapenend en het verhaal dat zij ontrafelt is even fascinerend als ontroerend.' (Eva Rovers, biograaf van Helene Kröller-Müller)

Uiteindelijk gaat de voorstelling niet over biografie of autobiografie, maar over het hier en nu in het theater. Helene Kröller-Müller zou instemmend knikken.

Theaterkrant****

Kunst is de spiegel van de ziel. Aldus Helene Kröller-Müller. Een powervrouw avant la lettre. Helene ademde kunst. Leefde kunst. Verzamelde kunst. Een van de eersten was ze met een neus voor Mondriaan, oog voor Van der Leck, oor voor Van Gogh. Op de fundering van haar diepste wezen bouwde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Geen wonder dat Julika Marijn door haar geïnspireerd is. De theatermaakster leest Helenes brieven en kruipt in haar huid. Vertellend, spelend en zingend gaat ze op zoek naar de intrigerende vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Wat zocht Helene Kröller-Müller in de kunst? Wat hoopte ze te vinden? Liefde? Troost? Erkenning? Uit Verdriet Geboren is een ontroerende, krachtige, veelzijdige voorstelling. Een kunststuk op zich. Een spiegel van Helenes ziel. En uiteindelijk ook van de ziel van Julika Marijn.

Artistieke adviezen: Diederik van Vleuten & Leoni Jansen

Fotograaf: Ben van Duin

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X