di 18 sep – za 22 sep

PAULIEN CORNELISSE

Om mij moverende redenen (Reprise)

Kies & Bestel >

Paulien Cornelisse ziet dingen die anderen niet zien. Of niet willen zien. De onbegrijpelijkheden in het leven. En daar dan de details van. In Om mij moverende redenen geeft ze ons een inkijk in haar hoofd.

In haar nieuwe show laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (…) Hilarische anekdotes levert dat op.

Trouw****

Het gevoelsleven van een korstmos. De precieze plek van de meelulspier. Het beginmoment van beweging. Paulien Cornelisse ziet dingen die anderen niet zien. Of niet willen zien. De onbegrijpelijkheden in het leven. En daar dan de details van. In Om mij moverende redenen geeft ze ons een inkijk in haar hoofd. In hoe ze denkt. Dingen ontdekt. Ze laat ‘als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen.’ (Trouw) Natuurlijk: ze sellt ook best en ze verwart ook cavia’s, maar nóg liever zien wij haar op het podium. Ze is namelijk ‘een bedreven, energiek, vertellend stand-upcomedian’ (de Volkskrant) die de dingen anders ziet dan anderen. Die ook jouw blik prettig kantelt. Als je tenminste meer gevoel hebt dan een korstmos.

Fotograaf: Tessa Posthuma de Boer

Delen op: Facebook Twitter