zo 23 dec – zo 23 dec

Micha Wertheim & Fay Lovsky

DE FAMILIE DECIBEL (6+)

Kies & Bestel >

Iedereen kan muziek maken. Om dat te bewijzen kreeg Micha Wertheim opdracht van de educatieve dienst om Cello te leren spelen. Twee jaar lang kreeg hij de kans om op een speciaal voor deze voorstelling ter beschikking gestelde Stradivarius te oefenen op een hoogtepunt uit de cello muziek: De Stervende Zwaan van Camillie Saint Saens. Prima plan zou je zeggen. Tot Micha met een bloedende hand en een levensgevaarlijke zaag het podium op komt en alles anders loopt dan gedacht….

De Familie Decibel is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek dat Micha schreef met illustraties van Cristina Garcia Martin.

“Voor zowel het boek als de voorstelling heb ik me afgevraagd wat muziek is. Muziek is een taal die iedereen verstaat, zonder dat je haar hoeft te kennen. Maar waar komen die klanken vandaan? Dan ga je in de cello kijken, en dan blijkt daar de familie Decibel te wonen, een heel muzikale familie die in toonladders klimt en net zo lang repeteert totdat iets zuiver klinkt.” (TROUW)

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X