zo 22 sep – zo 22 sep

CHERRY DUYNS & OLEG LYSENKO

Ik hoorde dat er geluisterd werd

Kies & Bestel >

Toen Armando zwakker werd, weigerde hij de show te cancelen. Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner, de honneurs waar te nemen.

Negentig. Zou hij dit jaar zijn geworden. Armando. Schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, film- en theatermaker. Vorig jaar juli is hij gestorven. Een van onze grootste kunstenaars. Ik hoorde dat er geluisterd werd is een bijzonder eerbetoon. Een literair concert, ontwikkeld door Armando zelf. Samen met Oleg Lysenko. Een groot succes, drie jaar lang. Armando las voor, Oleg liet bayan en bandoneon en literatuur meesterlijk in elkaar overvloeien. Opening: het filmgedicht der Feldzug. Toen Armando zwakker werd, weigerde hij de show te cancelen. Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner, de honneurs waar te nemen. Die voegde er een ontroerend afscheidsverhaal aan toe. En dus staan Oleg en Cherry, en met hen ook Armando, vanavond op het podium. In De Kleine Komedie. Waar Herenleed jarenlang zijn premières vierde. Cirkels kunnen soms zo prachtig rond zijn.

(Foto: Stephan Vanfleteren)

Ik hoorde dat er geluisterd werd - een voorproefje van de voorstelling tijdens de programmapresentatie van seizoen 19/20 in De Kleine Komedie.

Filmmaker: Victor Nieuwenhuijs

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X