do 5 sep – za 7 sep

CABARESTAFETTE

Kies & Bestel >

Zeg maar de pindakaas onder de voorstellingen. Cabarestafette, wie is er niet groot mee geworden?

Nieuw talent. Nieuwe namen in het theaterschap. Smeuïg, vaak. Grof, soms. Of een kopie van iets dat al bestaat, maar dan met een verbeterde receptuur. Cabarestafette draait al decennialang nieuwe potten kleinkunstenaars open. Comedians, conferenciers, cabaretiers. Ze zingen, standuppen, vertellen, hakken, schuren. Doen nadenken en zetten op het verkeerde been. Met Martijn Kardol als presentator zijn er drie acts, vol verrassende ingrediënten, uitgesmeerd over avondvullend. Vaak kersverse winnaars van cabaretfestivals. Ze maken meters, doen ervaring op, verfijnen hun stijl. En worden mogelijk ooit een A-merk. Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Sara Kroos, tientallen anderen, allemaal zijn ze op smaak getest in de Cabarestafette. Zeg maar de pindakaas onder de voorstellingen. Cabarestafette, wie is er niet groot mee geworden?

DONDERDAG 5 SEPTEMBER

Daniëlle Schel
‘Ze blijft onvoorspelbaar tot en met de laatste seconde’, (de Volkskrant) en ‘onuitstaanbare maar toch sympathieke typetjes in veelbelovend debuut.’ Stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes.

De Gestampte Meisjes
Dit fysieke cabarettrio ‘maakt snelle, komische voorstellingen. Vaak heel persoonlijk en de schaamte voorbij. Confronterend en ongegeneerd.’ (Theaterkrant) Dans. Harde beats. Kwetsbare verhalen. Met altijd een onverwachte twist.

Glodi Lugungu
Op weg naar avondvullend, omdat we hem zo leuk vinden. ‘Hij is wat slungelig, maar staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel met sterke en oergeestige verhalen.’ (Jury AKF)

VRIJDAG 6 SEPTEMBER
Winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival
Rosa da Silva won zowel de jury- als publieksprijs. ‘De voorstelling bestaat uit aan elkaar gehechte scenes die worden afgewisseld met veelzijdige zang en muziek, waarbij Rosa kundig wordt ondersteund door multi-instrumentalist Remco Wind, die geweldig speelt.’

Senne Guns
Hij stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Vader. Pianist.
Af en toe een beetje een botte Belg misschien, maar dan wel een ongelofelijk getalenteerde, bescheiden Belg.

Melise Yazgili
Op zoek naar wat echt is en wat niet, naar wat bij haar hoort en wat is aangeleerd, wat in haar zit en wat op slinkse wijze haar is opgedrongen. Zonder dat ze erom gevraagd heeft.

ZATERDAG 7 SEPTEMBER

Jasper van der Veen
Hij won de jury- én publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. ‘Fysiek en mimisch is Jasper heel expressief. Hij schakelt knap en razendsnel van situatie naar situatie.’

Chris Verlaan
Hij won de jury-én publieksprijs van Cameretten. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Hij deelt liefdevolle klappen uit, cynisch en pessimistisch en tóch vrolijkmakend.

Rajae El Mouhandiz
Artistieke duizendpoot. Nieuwe maker. Met de nadruk op maker. Rajae gaat voorbij de cultuurclash, vertelt openhartig over haar leven en neemt je mee in haar verrassende en genuanceerde kijk op de wereld.

(Beeld: Paul Roos)

 

Jasper van Veen - Over Agressie

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X