vr 10 apr – za 11 apr

KIKI SCHIPPERS

WAAR (Reprise)

Kies & Bestel >

Het is waar wat ze zeggen. Kiki Schippers is een fenomeen. Als Kiki haar gedachten in een liedje giet, past dat altijd als gegoten.

Schippers’ liedteksten zijn nooit te expliciet, altijd zeer gelaagd en steeds weer verrassend. De cabaretière beschikt bovendien over een zangstem waarmee ze echt weet te raken.

Telegraaf

Het is waar wat ze zeggen. Kiki Schippers is een fenomeen. En dat ze eigenwijs is, recht voor z’n raap en best wel fel, ook dat is waar. Als Kiki haar gedachten in een liedje giet, past dat altijd als gegoten. Ze won er Cameretten mee. De Annie M.G. Schmidtprijs. En nét niet De Slimste Mens. Terwijl ze zo intelligent satire maakt. En de actualiteit zo komisch becommentarieert. Bij radio, tv en krant. Maar ja, ze wil nog wel eens uit de bocht vliegen. Met de auto, maar ook emotioneel. WAAR is een zoektocht naar houvast. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze haar kwetsbare queeste. Waar ze uiteindelijk terecht komt? Geen idee. Laat je maar meeblazen met haar ideeënblizzard. Meeslepen met haar muziek. Misschien is wat ze zegt wel WAAR.

(Foto: Jaap Reedijk)
 

Kiki Schippers - Vergeetlied

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X