zo 12 apr – zo 12 apr

BAROKOPERA AMSTERDAM

Queen Mary (Purcell)

Kies & Bestel >

Vier zangers en negen muzikanten spelen het puikje van Purcell. Aaneengeregen door geestige, historische dialogen.

De instrumentalisten slagen erin om met zijn tienen alle schoonheden van Purcells composities te vertolken.

Forumopera

We schrijven de zeventiende eeuw. Ruim 300 jaar voor de Brexit. Engeland entert Europa. Britannia begint de Waves te Rulen. De Nederlandse Willem III, getrouwd met Mary Stuart, is de Noordzee overgestoken, stormt het land binnen en stoomt het klaar om een wereldmacht te worden. Componist aan het hof: Henry Purcell. Terwijl Willem overkanaals ten strijde trekt, observeert Purcell de koningin. Vorst hij de vorstin. Hij ziet het huwelijk. Haar strijd. De religieuze complicaties. En hij barst uit in barok. Die anno nu nog steeds klinkt als een klok. Dankzij BarokOpera Amsterdam. Vier zangers en negen muzikanten spelen het puikje van Purcell. Aaneengeregen door geestige, historische dialogen. Die een inkijkje geven in het leven van een getroond en geteisterd echtpaar. BarokOpera laat Queen Mary herleven. Ruim 300 jaar na haar dood. ‘Een geniaal staaltje werk.’ (Operamagazine)

Inleiding door Frédérique Chauvet om 19.15 uur op vertoon van toegangsbewijs.

Zangers: Marije van Stralen (sopraan), Oscar Verhaar (counter-tenor), Mattijs Hoogendijk (tenor), Pieter Hendriks (bariton).
Instrumentaal ensemble: BarokOpera Amsterdam

(Foto: Benoîte Fanton)
 

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X