wo 19 feb – wo 19 feb

JAN BEUVING

Rotatie (Reprise)

Kies & Bestel >

Een taalkunstenaar met een wiskundeknobbel.

Origineel, grappig en ontroerend

NRC*****

Een wiskundige draai. Dat is het. Een Rotatie. En dat is precies wat Jan Beuving doet. Hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Zijn taal maakt pirouettes. Zijn logica tolt. ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’, vonkte de Volkskrant. ‘Origineel, grappig en ontroerend’, gaf NRC vijf sterren. ‘IJzersterk.’ En de Theaterkrant zag zelfs ‘Een programma dat de perfectie benadert.’ Jan Beuving won al de Annie M.G. Schmidtprijs. Hij won ook de Neerlands Hoop. En met Rotatie heeft hij nu ook alle theaterharten gewonnen. Een taalkunstenaar met een wiskundeknobbel. En andersom. Tel daarbij op de visuele vondsten, de briljante begeleiding van Tom Dicke op de vleugel en het onvermijdelijke ruitjesoverhemd, en we durven te spreken van je reinste bovensteplankcabaret. Daar roteren wij onze hand niet voor om.
Regie: Geert Lageveen

Jan Beuving is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement
'Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.' (jury)

(Foto: Jaap Reedijk)
 

Jan Beuving - Lot

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X