zo 8 mrt – zo 8 mrt

MOHAMMED AZAAY & HET AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST

JIHAD VAN LIEFDE

Kies & Bestel >

Hoe blijf je menselijk terwijl je iets beestachtigs is aangedaan?

Omdat jouw verhaal ook het mijne is.

Mohamed El Bachiri

Brussel. 22 maart 2016. Een terreuraanslag in de metro. Mohamed El Bachiri, metrochauffeur uit Molenbeek, verloor de liefde van zijn leven. De moeder van zijn kinderen. Maar hij was Marokkaan. En moslim. En dus was hij voor velen geen slachtoffer, maar een potentiële dader. Zijn aangrijpende verhaal werd opgetekend door David Van Reybrouck. En is nu bewerkt tot toneel. Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gespeeld door Mohammed Azaay, omlijst door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Een rauwe, inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – de wereld oproept tot mededogen. Een man die haat bestrijdt met liefde. Die menselijk blijft terwijl hem iets beestachtigs is aangedaan. Die verzoening zoekt. Die ondanks omgeving, media en meningen, ondanks alles, gaat voor een Jihad van Liefde.

Tekst & bewerking: Sarah Ringoet
Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
Met: Mohammed Azaay
Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Campagnebeeld & poster: Curly & Straight


(Foto: Casper Koster)
 

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X